directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El jutge recrimina la 'confusió' del Consorci del Palau sobre la investigació separada del finançament de CDC

Solaz demana a les acusacions que concretin les imputacions i acota la investigació als 12 milions donats per Ferrovial a la Fundació del Palau

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutge Juli Solaz, en el seu escrit d'obertura d'una investigació separada sobre el suposat finançament irregular de CDC a través del Palau, recrimina al Consorci de l'entitat la seva 'posició canviant i particularment confosa' sobre la qüestió. El magistrat retreu a a totes les acusacions, particularment la Fundació i l'Orfeó, la 'completa desorientació i canvis de criteri', que obeeixen, segons ell, a 'motius completament aliens a l'àmbit jurídic'. Tot i això, Solaz obre una investigació sobre el destí final de 12 milions d'euros de patrocini de Ferrovial a la Fundació del Palau, que haurien anat a parar a CDC a través de comissions per adjudicació d'obra pública, segons la fiscalia.
palau de la música
Comparteix
   


Etiquetes
Un informe de l'Agència Tributària veu un perillós triangle format per Ferrovial, el Palau i CDC
Un informe de l'Agència Tributària indica que l'empresa Ferrovial pagava a l'expresident del Palau Fèlix Millet a canvi de l'adjudicació d'obra pública, segons el document elaborat per l'organisme estatal. L'informe apunta que els pagaments es canalitzaven a través del Palau de la Música i que representaven un 4% del valor de l'execució de l'obra. Les conclusions d'Hisenda fan referència a un document en què Millet insta l'administrador de la Fundació Ramon Trias Fargas a què adjudiqui contractes d'obra pública. Les conclusions també indiquen que Fèlix Millet hauria utilitzat aquest sistema per defraudar 5,26 milions a través del Palau entre el 2001 i el 2008.

L'Agència Tributària creu que l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, utilitzava l'entitat com a intermediària per a pagar a CDC comissions d'obra pública adjudicada a Ferrovial. Segons l'infrome a què ha tingut accés l'ACN, 'el gruix de les aportacions de Ferrovial al Palau no constitueix la contribució al patrocini publicitari'. L'informe indica que aquestes aportacions 'tenen una altra finalitat' i afegeix que es tracta de 'contraprestacions corresponents a l'adjudicació d'obres públiques, sent utilitzat el Palau de la Música per a canalitzar els corresponents pagaments' cap a la Fundació Ramon Trias Fargas -ara CatDem- vinculada a CDC.

L'informe inclou documents que vinculen els pagaments de Ferrovial a l'adjudicació de la Línia 9 del Metro, la Ciutat de la Justícia i un pavelló esportiu a Sant Cugat del Vallès. Uns pagaments que Hisenda quantifica en el 4% de l'execució de les obres. En relació amb això, els redactors de l'informe han analitzat diversos faxos de Millet dirigits a l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Bonaventura on, amb un llenguatge 'sebreentès i críptíc', Millet l'insta a fer front ràpidament als pagaments acordats 'per evitar els problemes que se'n podrien derivar'.

El 3% era un 2,5%
Els pèrits d'Hisenda, en la seva declaració pel 'cas Palau', van assegurar que un 63% dels pagaments de Ferrovial a la Fundació del Palau van anar a parar a mans d''un tal Daniel i Carles', que han vinculat als administradors de la Fundació Trias Fargas i responsables de finances de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Daniel Osàcar i Carles Torrent. El 37% restant se l'haurien quedat Fèlix Millet i Jordi Montull. D'aquesta manera, es confirmaria que els responsables del Palau de la Música es quedaven l'1'5% de les comissions de l'obra pública de Ferrovial, mentre que el 2,5% restant anava a CDC. Els pèrits també van ratificar que Millet i Montull van sostreure uns 23 MEUR entre el 2002 i el 2008. L'auditora Deloitte, que ha tingut accés a més informació i eleva l'espoli fins a 35 MEUR, també va validar el seu informe la setmana passada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
22 de gener de 2011, 11.34 h

#1 El més lamentable de tot és que, tot i sabent que hi havia un marro espés, podrit i negre, si bé envoltat de boirina, el dubte plabava com les mosques boeres sobre CiU. Però ai las!!!, els catalanets com a bons minyons i vlguent ser més que a València, encara hem donat la medalla d'or a corrupCiU, fent-los i donant-los la gràcia d'ocupar la generalitat. Resumint, a aquest país, la corrupció té medalla d'or.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa BCN
21 de gener de 2011, 19.34 h

Extrany País on s´ataca amb duresa a teles, radios, tertulies,comentaris a internet a un partit que tenit 20 diputats es va gastar 6000 euros per millorar el cotxe del President del Parlament i en canvi passa mig d´amagat que un partit amb 60 diputats hagi robat milions d´euros tot expoliant a una de les entitats més reconegudes de Catalunya.

No hi ha res com tenir els periodistes comprats i els empresaris del seu costat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Alt Empordà
21 de gener de 2011, 15.17 h

jm, l'ecs votant, no et preocupis que no entrarà cap comentari a aquesta noticia, saps on opinarà i dirà el que li mana el lloro d'en Madí. dons entrarà a opinar a totes les noticies que fagin referencia al deficit de la Generalitat , acusant el govern d'Esquerres d'haver arruinat el pais i diguent que son uns lladres, quan el Mas i tots els responsables del govern ja no poden amagar que si Catalunya te deficit és perquè l'estat no paga.
CiU ho te molt malament per encarar la nova comesa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 de gener de 2011, 14.19 h

Solaz faria bé d'espavilar-se ell, hauria d'avançar en la investigació i hauria de ser més efectiu a l'hora de treballar.
Clar que té raó en el que diu, però hagués espavillat ara ja tindriem imputats i estariem jutjant a tots el presumptes culpables


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
capsigrany fletxa riumors
21 de gener de 2011, 14.04 h

Apa Mas ja tens feian. Totes les declaracions que has fet tu i els teus intambé les formes i descredit que vau donar a la maxima institució del Catalunya, el seu parlament, no te nom i ho acabareu pagant. Mas, Puig, Turull, Agusti Colominas, Colom,...DIMISSIÓ JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jm fletxa bcn
21 de gener de 2011, 13.55 h

Ecs votant on ets? Segurament ens diràs que qui ataca CiU ataca Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Alt Empordà
21 de gener de 2011, 13.19 h

Vaja, quina podrimenta de CiU & company. Clar que tot això ja ho sabém desquè la fiscalia va deixar clar que CiU s'ha afartat de robar.
Ondia, així que tenim un President d'un partit que molt segurament s'acavarà demostrant que formava part de la trama Palau. Deu ni do. Hi haurà dimisions?
Crec sincerament que Mas queda totalment tocat a partir d'ara, per molt que l'establichment i els mitjans de comunicació i tertulians Convergents, que per cert son una plaga, intentin amagar la merda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.