directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià considera que 'no calen auriculars per defensar la llengua pròpia ni per mantenir-la'

La portaveu, Paula Sánchez de León, acusa Zapatero d'haver convertit la llengua en un element de confrontació i conflicte

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, qualifica d''insensatesa' l'aprovació de l'ús de les llengües cooficials al Senat. En la seva opinió, Zapatero, ha convertit la llengua 'en un element de confrontament i conflicte' quan 'tots l'entenem com un element de cohesió'. Sánchez de León condidera que 'no calen auriculars per defensar la llengua pròpia ni per mantenir-la' i qualifica la mesura d''improcedent i insensata des del punt de vista econòmic i polític' perquè 'l'únic que la societat reclama són solucions als problemes reals i econòmics'. Sánchez de León ha fet aquestes declaracions a preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al ple del govern valencià.

Comparteix
   


Etiquetes
La Generalitat Valenciana s'afegeix a la línia oficial del Partit Popular i critica les despeses econòmiques que genera la nova mesura per la qual els senadors poden emprar les llengües pròpies en les seves intervencions. En aquest sentit, la portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, no ha dubtat aquest divendres en qualificar de 'nova mostra d'insensatesa del govern de Zapatero' la mesura i ha criticat que es faci de la llengua 'un element de confrontació i conflicte' quan, ha dit, 'tots l'entenem com un element de cohesió'.

En la seva opinió, 'l'únic sensat i l'únic que la societat demana són solucions als problemes reals i econòmics que s'estan vivint i no generar un conflicte al voltant de la llengua'. En una mateixa línia argumental, Sánchez de León considera que 'no calen auriculars per defensar la llengua pròpia ni per mantenir-les' i ha reiterat que és una mesura 'insensata des del punt de vista econòmic i polític'.

La Generalitat Valenciana es vanta de ser 'pionera' en austeritat
La racionalització de despeses dels governs territorials plantejada des del Partit Popular també ha centrat bona part de l'atenció dels mitjans durant la roda de premsa de Paula Sánchez de León.

La portaveu del govern valencià ha posat el País Valencià com exemple en polítiques d'austeritat i ha avançat que independentment del que s'aprovi a la convenció dels populars d'aquest cap de setmana a Sevilla, l'executiu de Camps 'ja es troba en la senda d'aplicar mesures d'austeritat'.

La consellera ha explicat que el seu govern 'ha començat una revisió del sector públic i està legitimat per dir que assumirem amb normalitat, perquè hem estat pioners, qualsevol mesura de racionalització i ajustament'.

Sánchez de León també ha assegurat que si el president Francisco Camps torna a guanyar les eleccions 'aplicarà mesures d'austeritat i racionalització i retallada i farà un govern més ajustat a la realitat econòmica'. La portaveu també ha advertit que les polítiques d'austeritat 'no passen només per una retallada d'alts càrrecs'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
22 de gener de 2011, 23.32 h

Senyor Camps:
És una evidència que la llengua en la qual estic escrivint (la qual la pots anomenar com vulguis, que no deixerà de ser llengua catalana) se l'ha de defensar en tots els àmbits. Lògicament això del senat és una anècdota en relació a tot el que necessita sa nostra llengua.
És prou sabut que vostè està en costra de la llengua pròpia del territori on viu. Que és un blaver, i que no té cap dret de donar-nos lliçons sobre com defensar el nostre idioma.
Precisament vost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de gener de 2011, 23.16 h

"Blaveros"=catalans renegats de València.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Eladi fletxa yes
22 de gener de 2011, 22.26 h



Els catalans de migjorn, malanomenats "valencians", car ni els alacantins som valencians ni la majoria de catalans de migjorn som castelladristes, no ens veiem representats pel govern genocida i terrorista dels castelladres.

El que volem és una CATALÒNIA LLIURE, INDEPENDENT I SOBIRANA, amb un sol idioma oficial, el CATALÀ, i aprenent-ne d'altres, cap dels quals no pot ésser el maleït cacofònic algaraví que en diuen "castelladre" o "epanole".

Tornarem a ésser els catalans units i sob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
OTGER fletxa Reikjavik
22 de gener de 2011, 21.40 h

#2 No fardis tant de collons que tots els blavencians teniu els collons guardadets a madrid,o us penseu que decidiu rès de la vostra terra?no sou rès més que la bagassa de castella,el màxim privilegi a que aspireu és a portar la palangana usada de l'anjou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
miquel fletxa palau.s
22 de gener de 2011, 15.11 h

#1 Hola Marcos, hem sembla que vas molt equivocat amb el que dius o sino mira´t el facebook i trovaràs grups valencians que reclamen la seva catalanitat, d'altre banda els catalans tenim moltes coses en comú,per deixar que una colla de faxistets ho engeguin tot a rodar, i si creus que sou tant democratics perqué no deixeu en pau les antenes de TV3, d'altre banda s'ha tombat una ILP per comparitr televisons autonomiques, qui ho ha fet aixó!!! a que no ho adivines!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 de gener de 2011, 12.22 h

Aquest individu que surt a la fotografia, no sé com encara conserva el seu cognom, ara que hi ha una llei que ho permet. Un fatxa d'aquesta categoria no li escau el nom de Camps, més aviat li escauria el de Campos o Huertas o Campuzano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 de gener de 2011, 12.19 h

#2 Segur que el teu cognom deu ser català, del qual en renegues com molts feixistes com tu que heu renegat del vostre propi país. Segueix el meu consell, posa't ortigues als testicles que refresquen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de gener de 2011, 12.14 h

#1 Nanu, ja has probat de posar-te les ortigues on saps que jo vull dir ???. No en dic el nom perquè sóc molt més educat que tu, que demostres ser tan dropo com tots els ecspanols que habiteu un poble de rels catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de gener de 2011, 08.39 h

Doncs si volen ser tant austers que vagin en bicicleta al Parlament. Es tractaria d'intentar que qualsevol parlant d'una llengua oficial de l'Estat espanyol no se sentís que a seva llengua no és volguda al Senat... si no som volguts, ja crearem el nostre Senat català, de passada els espanyols s'ho podran fer tot amb ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OTGER fletxa Reikjavik
22 de gener de 2011, 08.36 h

#2 I et dius "Marcos" en castella pel molt que t'estimes la teva llengua no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.