directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

600.000 persones a l'any són víctimes del tràfic d'humans al món

El 80 per cent són dones i nenes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El tràfic d'éssers humans afecta entre 600.000 i 800.000 persones cada any en el món, el 80% de les quals són dones i nenes, segons ha denunciat avui l'organització humanitària Projecte Esperança amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

‘El tràfic de persones no és neutral pel que fa al gènere: el tràfic de dones està relaciont amb la discriminació, la desigualtat en l'accés a drets i oportunitats i les relacions desiguals de poder’, ha declarat la coordinadora del Projecte Esperança, Marta González.

Comparteix
   

Segons l'organització, el tràfic de persones ‘és una realitat de violència que situa dones i nenes en condicions d'explotació i servitud de tal manera que les Nacions Unides ho considera una forma d'esclavitud moderna’.

Entre les causes que afavoreixen el tràfic de dones, ha indicat, destaquen la desigualtat en l'accés a educació i formació de nenes davant de nens, la discriminació al mercat laboral, la violència intrafamiliar, la violència en la parella o els matrimonis forçats, ‘situacions de les quals les dones intenten fugir buscant oportunitats a l'estranger’. Un altre factor és la feminització de la pobresa, els rols de gènere i la responsabilitat de la dona com a única cap de família amb càrregues familiars no compartides.

‘Moltes dones, surten dels seus països intentant fugir de condicions de pobresa i violència per millorar les seves condicions de vida’ i cauen en mans de xarxes o persones que hi trafiquen i les ‘transporten i ubiquen en països com Espanya’, on ‘les sotmeten a una explotació (en la prostitució, el servei domèstic, l'agricultura, la mendicitat) que viola els seus drets humans’, ha denunciat Marta González.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.