directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Internacionalitzar l'agricultura catalana, la prioritat de Pelegrí

El conseller d'Agricultura participa en la festa dels Tres Tombs a la ciutat de Lleida

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha dit que 'si hi ha una sortida viable al món de la pagesia, l'agricultura i la ramaderia, aquesta és la internacionalització' del sector. Pelegrí s'ha compromès a ajudar a professionalitzar el sector i a acompanyar els emprenedors, perquè considera que aquest és un sector 'estratègic per al país'. El conseller ha participat aquest dissabte en la festa de Sant Antoni i Tres Tombs de Lleida. Enguany, onze carrosses, set carruatges i més d'una vintena de cavalls han participat en la tradicional desfilada fins la Creu dels Tres Tombs, ubicada al carrer Balmes, que han seguit centenars de ciutadans.
pelegrí
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha explicat aquest dissabte que el futur de la pagesia, l'agricultura i la ramaderia passa per 'la internacionalització' del sector. El conseller ha dit que el Govern ajudarà a professionalitzar el sector i donar costat als joves emprenedors.

Pelegrí ha participat aquest dissabte a la festa de Sant Antoni i Tres Tombs de Lleida. Els actes han començat a primera hora del matí amb un esmorzar popular, una missa a l'església de la Sang, la posterior benedicció de les carrosses i la tradicional desfilada fins a la Creu dels Tres Tombs, al carrer Balmes. Enguany han participat en la desfilada onze carrosses, set carruatges i més d'una vintena de cavalls.

El conseller ha destacat que la festa dels Tres Tombs representa 'la cultura del món pagès, molt sacrificat i que ha tingut moltes necessitats per sobreviure'. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que aquesta és 'la gran festa del món agrícola i ramader' de les Terres de Lleida i ha apuntat que cal 'conservar' aquesta tradició.

Missatges reivindicatius a les carrosses

Les carrosses que han participat en la desfilada dels Tres Tombs de Lleida han mostrat, com és habitual, consignes sobre la situació del sector agrari. Així, s'han pogut llegir missatges com: 'Fruites exòtiques farem perquè de la nostra ni un duro fem' o 'Pagès pobret però alegret'. Les carrosses han comptat amb la participació dels veïns de les diferents partides de l'horta de la ciutat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.