directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Terrassa, l'última parada abans de Barcelona, també vota independència

90,4% de vots per l'Estat propi i 11,4% de participació a la co-capital vallesana · El robatori d'una urna, l'únic incident

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La consulta de Terrassa ha tornat a evidenciar que una important majoria de la població mobilitzada està a favor de la independència de Catalunya. La finalització de l'escrutini ha decretat que el 90,45% dels votants està a favor de l'Estat propi, per només un 7,13% de partidaris de romandre dins l'Estat espanyol. A més l'organització ha valorat molt positivament la participació registrada, de l'11,4%, que triplica la de la darrera consulta ciutadana organitzada per l'Ajuntament de la població. La jornada s'ha tancat amb un incident aïllat produït a mitja tarda, quan entre set i vuit individus han agredit un membre de la mesa electoral del Parc dels Catalans, llençant esprai als ulls d'un altre i emportant-se una de les urnes del col·legi, que contenia un centenar de vots emesos. La coordinadora Terrassa Decideix ja ha presentat denúncia. La consulta de Terrassa ha estat el darrer referèndum independentista abans de les votacions de Barcelona el proper 10 d'abril, en la que serà l'última onada de consultes i la més mediàtica de totes. 



Comparteix
   


Etiquetes
Concretant els resultats, un total de 18.135 vots (90,45%) han estat favorables a la independència, 1.430 persones han optat pel 'no' (7,13%), hi ha hagut 484 vots en blanc (2,41%) i 119 vots nuls (0,59%). 'Entre aquests vots nuls hi ha comptabilitzats els de l'urna que s'ha sostret a la mesa del Parc dels Catalans', ha comentat Jordi Juanico, membre de la Coordinadora Terrassa Decideix.

De fet, aquesta ha estat l'única incidència destacable d'una jornada que ha transcorregut amb 'tota normalitat'. Entre set i vuit desconeguts han assaltat la mesa situada al Parc dels Catalans, han agredit -sense conseqüències- un membre de la taula, han llençat esprai als ulls d'un altre i s'han endut una urna amb un centenar de sufragis emesos. Els assaltants han fugit en un cotxe Citroen de color gris. La Coordinadora Terrassa Decideix, que ha pogut facilitar la matrícula del vehicle gràcies a un testimoni, ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra.

'Tot i aquest incident, estem molt satisfets dels resultats a Terrassa en unes condicions complicades, en ser després de les eleccions al Parlament i en un dia amb unes temperatures gèlides', ha reconegut Juanico, que ha assegurat que la Coordinadora Terrassa Decideix s'omple de 'satisfacció i orgull' pels més de 20.000 valents que han volgut exercir el seu dret a vot en la consulta sobre la independència. 'Evidentment, pensem que aquesta consulta ha estat un bon entrenament, unes primàries de cara a la consulta de Barcelona del proper 10 d'abril', ha assenyalat Juanico, que ha destacat el baix pressupost amb què s'ha fet la consulta a la capital vallesana.

El cap de campanya, Domènec Jofresa, ha recordat que Terrassa és la ciutat més gran en què s'ha fet un procés d'aquest tipus -la ciutat té uns 212.000 habitants i un cens de 176.000 persones- i que quan més gran sigui la ciutat, l'objectiu és 'més difícil'. En tot cas, ha recordat que l'Ajuntament de Terrassa va fer fa un temps una consulta ciutadana que, tot i la publicitat institucional que es va fer, va recollir 7.000 vots. Jofresa, però, ha dit no voler 'comparar'.

Sobre la implicació de l'Ajuntament de Terrassa en el procés, Jofresa ha dit que ha estat 'normal' cap a una organització ciutadana. 'Ens han facilitat urnes, ens facilitat el que hem demanat', ha dit, 'sense excedir-se, sense participar-hi ni comprometre's, però fent el que ens sembla que han de fer'. Tot i que 'no hi ha cap queixa', ha recordat que l'Ajuntament de Sabadell va aprovar una moció de suport a la consulta.

Durant la consulta independentista d'aquest 23-G han passat per terrassa nombroses personalitats polítiques, com Oriol Pujol, Joan Ridao o la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. La consulta d'aquest diumenge ha estat la darrera abans de l'última gran onada de consultes sobre la independència, que se celebrarà el proper 10 d'abril i que comptarà amb una desena de consultes, la més important, simbòlica i mediàtica de les quals serà la que se celebrarà a la capital catalana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
OTGER fletxa Reikjavik
24 de gener de 2011, 21.20 h

#15 Homeeeeeeeeeeee,si és el camarada capdecony,el funcionari putero!!!feia temps que no venies a vomitar la teva merda per aquí!seguim amb l'obsessió amb romania?parles de mà d'obra barata?com els teus sequaços que en nom de la democràcia espanyola agrediren als voluntaris i robaren l'urna?d'això si que se'n diu adulterar la democràcia no?és clar,els espanyols i els seus portapalanganes nascuts aqui son els autèntics mestres en prostituir la democràcia (llei de successió,referendum... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
xavier bcn fletxa barna ESPAÑA
24 de gener de 2011, 18.38 h

ADEU INDEPENDENCIA ADEU , BUENO QUE EN EL QUE NO QUIERA SER ESPAÑOL SE PUEDE OGER UN VUELECITO BARATO EN EL PRAT Y IRSEA RUMANIA QUE SE QUEDARON SIN MANO DE OBRA BARATA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
xavier bcn fletxa barna ESPAÑA
24 de gener de 2011, 18.36 h

MIEDO ME DA SI SOLO DAN EL 11% Y ESO SIN QUITAR EL PUCHERAZO , EMIGRANTES Y MENORES JAJAJAJAJAJ AJAJAJAJA NO PUEDO MAS SE ME SALTAN LAS LAGRIMAS


YO CALCULO QUE UN 5 TIRANDO POR LO ALTO Y ESO CONTANDO QUE LOS DE LA MESAS CONTABAN COMO EL PARCHIS JAJAJAJAJAJAJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
xavier bcn fletxa barna ESPAÑA
24 de gener de 2011, 18.34 h

#1 JAJAJAUAUJU JAUAUAAJAUA NO FUMES MAS QUE TE VAS QUEDAR TONTO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
xavier bcn fletxa barna ESPAÑA
24 de gener de 2011, 18.32 h

JAJAJAJAJJAJA OTRO BUTIFARRENDUN FRACAZADO DAIS PENA VENGA AL ESTABLO QUE EL PASTOR DE LA INDEPENDENCIA ,SE VA A DORMIR JAUAUAJAU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
xavier bcn fletxa barna ESPAÑA
24 de gener de 2011, 18.30 h

JAAUAJAUAUUAJAU JAJAUUAJAJ A


http://www.vozbcn.com/2011/01/23/53765/soberano-fracaso-referendo-tarrasa/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Salva fletxa Països Catalans
24 de gener de 2011, 16.36 h

#6 Ja hi tornem a ser amic valencià?? ...em pensava que feies festa!! ja tornes a pixar fora de test?? que ja han passat les eleccions home... no cal que demanis més el vot per al teu partit: "...si ens dividim de primeres..."

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
pep fletxa BCN
24 de gener de 2011, 15.40 h

A Barcelona es necessita molts més voluntaris. El vot anticipat és clau i ens calen molts voluntaris per agafar vot a les taules que es van posant anticipadament. També és clau col·laborar econòmicament i mobilitzar el nostre entorn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Republicà fletxa Barcelona
24 de gener de 2011, 00.40 h

#7 Si les dades que s´estan donant són certes, hi ha barris com la Barceloneta (uns 25.000 habitants) on ja ha votat més del 20% del cens i encara falten més de 3 mesos per les votacions.

Sembla que s´està fent bona feina a Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
24 de gener de 2011, 00.27 h

Queda clar que cal concentrar totes les forces en la consulta de Barcelona. No anar fent alegres consultes per tot arreu, del tipus 'consultes per a tothom', com qui diu 'papers per a tothom'. Concentrem tots els nostres esforços i tots els voluntaris en la consulta a Barcelona; no dispersem forces. Encara que siga una consulta sense valor jurídic, tindrà tot el valor moral del món, i si va bé, tindrà un gran ressó ací i a fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.