directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El rector de la UB ratifica la decisió de no dialogar amb els estudiants mentre duri la tancada

Absolut desacord entre rectorat i estudiants

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El rector en funcions de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Samitier, ha ratificat aquest dimarts la posició presa dilluns a la tarda per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) en la que llançava la pilota a la teulada dels estudiants assegurant que no hi hauria diàleg mentre es mantinguessin 'les ocupacions'. La decisió dels estudiants de 'seguir amb les tancades' i ocupar la Facultat de Pedagogia aquesta tarda 'complica les coses', segons el rector, que ha descartat usar la força perquè només 'les complicaria encara més'. Samitier s'ha mostrat 'esperançat' que s'arribi a una solució abans de dijous, data en què donarà el relleu al nou rector de la UB, Dídac Ramírez.

Les dues posicions enfrontades en la tancada de l'edifici històric, encarnades en els estudiants i el rector de la UB, coincideixen només en assenyalar que les decisions que ambdues van prendre el dilluns a la tarda fan més difícil que s'obri un procés de diàleg. En la resta de qüestions no podrien estar més en desacord o entendre's menys.

Comparteix
   

El rector en funcions de la UB, després d'evitar atendre als mitjans dilluns a la tarda, ha convocat aquest dimarts al matí un esmorzar amb els periodistes per fer balanç de la seva etapa al capdavant de la Universitat. Tal com s''esperava', l'ocupació dels estudiants ha passat l'objectiu de la trobada a un segon pla.

Samitier ha subratllat l''absoluta unanimitat' que hi ha per part dels rectors i de la comissionada per a Universitats de la Generalitat a l'hora de redactar el comunicat enviat ahir. Els estudiants expedientats és un tema que afecta a 'una universitat (UAB) i 'nosaltres hem de ser respectuosos'. Per aquest motiu ha preferit no parlar d'aquest tema i ha evitat també referir-se en cap moment a una altra petició dels estudiants, la dimissió de la degana de Lletres. Aquest darrer punt també s''obviava' en el comunicat d'ahir.

Sí ha volgut manifestar-se sobre el referèndum demanat pels estudiants. 'Només' serà vinculant per ells, ni tan sols ho serà per tota la comunitat universitària ja que quedarien exclosos 'els professors i resta de personal que també la integra'. Aquesta seria la condició de la consulta perquè no es pot intentar anul·lar en un referèndum d'estudiants allò 'aprovat en el Parlament'.

El rector ha convidat als estudiants a replantejar-se el seu posicionament i a abandonar les ocupacions. Si els estudiants accedissin, Samitier ha assegurat que estan oberts 'a dialogar' l'aplicació del pla de Bolonya, però en cap cas si s'ha d'aturar o no. Dins la discussió sobre l'aplicació del pla s'hi troben la majoria de les preocupacions dels estudiants. Les beques, les taxes, o inclús la 'temuda privatització', no pertanyen a la reforma sinó a l'aplicació que d'aquesta en faci cada país.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Olga Sants fletxa Badalona
26 de novembre de 2008, 01.15 h

Les univeristats necessiten el pla de Bologna per subsistir. Carreres curtes, breus i "de mínims", publicament sustentades i insuficientment finaçades amb fons públics, precisen el contrapunt de masters caríssims i privats que completin una formació precària i insuficient, però que pagui cada alumne, en lloc de l'estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.