directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC acusa el Govern de no voler 'enfrontar-se amb Madrid' amb les vegueries i la Llei de consultes

Joana Ortega aparca les vegueries per la crisi, un fet que Ridao veu com 'una excusa de mal pagador'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha acusat aquest diumenge el Govern de 'no voler enfrontar-se amb Madrid' i tornar a 'l'oasi de les aigües estancades' de l'època de Jordi Pujol quan ha decidit aparcar les vegueries aquesta legislatura per la crisi econòmica o hagi anunciat una reforma de la Llei de consultes per tal que no sigui necessària l'autorització prèvia de l'Estat. Des de Terrassa, Ridao creu que el fet que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, digui que les vegueries no són una prioritat pel Govern per l'actual context de crisi és una 'excusa de mal pagador', ja que 'no és veritat' que la creació d'aquest nou nivell d'administració 'suposi més costos, sinó tot el contrari'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
En unes entrevistes a TV3 i La Vanguardia, la vicepresidenta del Govern ha assegurat que el desplegament de la Llei de vegueries no està a l'agenda de l'executiu i que no s'entendria crear un nou nivell de l'administració en plena crisi. També ha assegurat que l'executiu vol modificar la Llei de consultes per 'donar més cobertura al Govern' a l'hora de convocar consultes i que no sigui necessària l'autorització prèvia del govern espanyol.

Per Ridao, el Govern de CiU és 'el Govern de qui dia passa, any empeny, del nostre mal no vol soroll o del menjar poc i pair bé'. El secretari general d'ERC ha defensat la Llei de vegueries -impulsada pel seu partit en l'anterior executiu- tot dient que aquesta reforma dels nivells de l'administració, que haurien de substituir les diputacions, 'han de racionalitzar i simplificar el mapa administratiu de Catalunya'.

El dirigent republicà ha negat que la creació de vegueries 'suposi més costos, sinó tot el contrari', ja que 'simplifica' i permet 'fer més propera l'administració al ciutadà'. 'L'argument de la crisi és una excusa de mal pagador per no enfrontar-se amb Madrid, perquè posar en marxa les vegueries suposa l'hostilitat del govern espanyol i proposar a Madrid una llei que alteri els actual límits provincials', ha assegurat, i 'aquest Govern no s'hi vol enfrontar'.

Consultes 'de costellada'

A més, ha acusat l'executiu de Mas de 'només voler consultes de costellada, que tinguin un valor testimonial', quan plantegen una reforma de la Llei de consultes perquè no sigui necessari que la Generalitat hagi de demanar autorització prèvia a l'Estat per celebrar una consulta. 'El Govern de Catalunya va tenir el coratge d'aprovar una Llei de consultes perquè s'apliqui', ha dit Ridao. Com la de vegueries, aquesta també és una llei impulsada per ERC en l'anterior executiu.

Ridao ha dit que, a més de preguntar als ciutadans sobre afers 'quotidians', aquesta llei també ha de permetre 'preguntar sobre el futur de Catalunya'. I ho ha dit des de Terrassa, on aquest diumenge se celebra una consulta sobre la independència de Catalunya.

Pel secretari general d'ERC, 'el Govern demostra que amb les vegueries i amb les consultes no es vol enfrontar a Madrid', sinó 'tornar a l'oasi de les aigües estancades de quan governava Jordi Pujol'. De fet, creu que CiU està 'tornant a les essències'.

Pensions de diputats i senadors

D'altra banda, Ridao ha dit que ERC està disposada a estudiar la proposta feta pel president del PP, Mariano Rajoy, de reformes el sistema de pensions de diputats i senadors per tal que no tinguin cap 'privilegi'. Tot i això, ha recordat als populars que hi va votar en contra al desembre i que 'no es tracta tant de privilegis', que 'no tenen'. A més, ha demanat al PP que sigui 'mínimament coherent' i que no faci 'populisme'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
joan fletxa Igualada
24 de gener de 2011, 09.32 h

Ciu té tanta por a enfrenta-se a Madrid com ha tingut Esquerra durant els ultims 7 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Republicà fletxa Barcelona
23 de gener de 2011, 18.47 h

Sense vegueries, sense consultes...

Sort que CIU eren els grans sobiranistes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Matilde fletxa Mollerussa
23 de gener de 2011, 17.59 h

L'espectacle de Ciu és trepideant. Però no hi ha com tenir un entorn mediàtic a sou com perquè ningú digui res, ninú s'esclami de res i ningú els acusi de res. Fins i tot el Partal de Vilaweb té un silenci escruixidor!!! Crec que absurd dir res més. Hauríem d'ocupar els digitals afins als conservadors i minar-los de comentaris en al línia del Madí (aquell popualr i pintoresc "ex-votant")


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Vilafranca
23 de gener de 2011, 16.32 h

I ara que diran els de CIU al Penedès que porten anys critican a ERC pel tema de la nostre vegueria ?

ERC al menys quan era al govern va lluitar per intentar posar en marxa les vegueries, Penedès inclosa, i ara els de CIU s´ho carreguen tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.