directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas i Zapatero s'emplacen a fer la seva primera reunió al febrer

Tots dos mantenen una conversa informal per telèfon on parlen de caixes, pensions i de la situació financera de la Generalitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Finalment, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han acordat trobar-se al llarg del mes de febrer per tenir la seva primera reunió de treball des que Mas presideix el Govern català. Fonts de Presidència han explicat que ha estat Mas qui ha trucat Zapatero per demanar-li la trobada un cop s'hagi vist amb Joan Carles I. Durant aquesta 'conversa informal', els dos presidents han parlat de temes de màxima actualitat, com ara el debat sobre les caixes d'estalvi, la reforma de les pensions o la situació financera de la Generalitat. La conversa mantinguda aquest dilluns entre els dos líders és la primera amb Artur Mas com a president de la Generalitat, ja que el darrer cop que el socialista i el convergent van tenir contacte telefònic va ser durant la nit electoral del passat 28 de novembre quan Zapatero va felicitar Mas per la seva victòria a les urnes.
artur mas zapatero
Comparteix
   


Etiquetes
Mas té previst veure's en les properes setmanes amb el Rei. Un cop s'hagi produït aquesta trobada, Mas vol tenir una primera reunió de treball amb el president del govern espanyol. El mateix Mas ha trucat aquest dilluns a Zapatero per demanar-li aquesta trobada. Tots dos han acordat que la cita es produir-se al llarg del mes de febrer i un cop es faci la trobada amb el rei es concretarà la data concreta de la trobada.

La conversa telefònica ha estat 'informal' i relativament breu, tot i que les mateixes fonts han explicat que Mas i Zapatero han abordat qüestions de màxima actualitat, com ara la reforma de les pensions, el debat sobre les caixes d'estalvi o la situació financera de la Generalitat. Precisament aquest últim fet ha provocat un enfrontament entre els últims dies entre els dos governs. De fet, la setmana passada el mateix Mas va alertar el govern espanyol que es pot arribar a un 'punt de no retorn' en les relacions entre Catalunya i l'Estat si aquest posa traves a la solució de la delicada situació de les finances de la Generalitat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.