directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

'The Economist' publica la carta del delegat del Govern a Londres

En resposta a l'article crític amb Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Divendres va sortir a la venda l'edició de la revista 'The Economist' que inclou una carta del delegat del govern de la Generalitat al Regne Unit, Xavier Solano. En aquesta carta, que l'ACN ja havia publicat, Solano respon a les afirmacions publicades el vuit de novembre, en què el setmanari anglès va qualificar de 'cacic' l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i també va titllar d''obsessió nacionalista' la defensa del català. Solano, per la seva part, ha qualificat de 'desafortunada' i 'políticament incorrecta' la referència a l'expresident de la Generalitat. Una referència 'inacceptable', ha conclòs.

Comparteix
   

Pel que fa a la llengua, el delegat del Govern ha respost que el català és una 'eina important de promoció i d'integració social'.

L'article a què ha contestat el delegat del Govern al Regne Unit portava per títol 'The party's over'. El text també va atacar el nou Estatut d'Autonomia de Catalunya en considerar que 'va massa lluny'. Davant d'aquesta afirmació, Solano explica que en els darrers mil anys els catalans 'han mostrat una clara voluntat d'autogovern', i defensa que el nou Estatut 'va tan lluny com s'ha acordat democràticament entre els ciutadans i les seves institucions polítiques'.

A la publicació d'aquest divendres, la carta de Solano apareixerà adaptada al format de la secció de cartes al director del setmanari britànic, i no inclourà el text íntegre de la missiva.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.