directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mor a 58 anys el cantautor Joan Baptista Humet

Se li estava preparant pel 16 de desembre un homenatge

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El cantautor Joan Baptista Humet ha mort aquest diumenge a la nit a Barcelona a l'edat de 58 anys després d'una llarga lluita contra el càncer. La capella ardent d'Humet quedarà instal·lada al Tanatori de les Corts, on aquest dimarts se celebrarà una cerimònia de comiat a partir de la una del migdia, segons han informat fonts properes a l'artista. Per exprés desig del cantautor, les seves despulles reposaran al cementiri de Navarrès, localitat valenciana que el va veure néixer l'any 1950 i on hi ha un carrer dedicat al seu nom. Humet era autor de cançons com 'Gemma', dedicada a la seva germana, 'Busco una flor', 'Fulls' o 'Clara'.

Comparteix
   

Amics i companys de professió, com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ana Belén, Víctor Manuel i Sisa, entre d'altres, li preparaven un homenatge per al pròxim 16 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya. Fins als últims dies, Humet va estar repassant les lletres les cançons perquè fossin transcrites correctament tal com ell les va escriure.

Joan Baptista Humet va iniciar la seva carrera discogràfica a principis dels anys setanta amb la cançó que va dedicar a la seva germana Gemma, i que va anar acompanyada d'altres composicions interpretades en català com 'Busco una flor', 'Fulls', 'Tonades'... i 'Kristine', amb la qual va guanyar el primer premi del festival internacional Dorna de Vigo, l'any 1971.

Poc després, va iniciar l'època de cançó en castellà, la seva llengua materna, amb peces vàlua poètica i de testimoniatge social amb èxits tan aclaparadors i populars com 'Clara' o també 'Hay que vivir, Terciopelo' i 'Que no soy yo', entre d'altres, que varen tenir enorme ressò, no tan sols a l'Estat sinó també a tota l'Amèrica Llatina, on hi va actuar repetidament, convertint-se en un dels cantautors més emblemàtics i de referència dels anys 80. Fa quatre anys, al 2004, va tornar a composar i cantar deixant-nos com a última obra el disc titulat, 'Sólo bajé a comprar tabaco' (2004).




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.