directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Negociacions estancades entre la direcció i els treballadors de Nissan

El Ministeri d'Indústria voldria revertir l'ERO i alerta que si el sector vol ajudes no n'aceptarà cap més

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de Nissan estan estancades, quan tan sols falten deu dies perquè finalitzi el període de consultes. Javier Donate, president del comitè d'empresa, ha acusat la direcció d'actuar amb 'mala fe' per no aportar la documentació necessària per justificar l'ERO que afecta a 1.680 treballadors de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i Montcada i Reixac. De fet, la representació sindical ja va demanar paralitzar el període de consultes fins tenir aquesta informació. D'altra banda, la direcció considera que 'ja han aportat tota la documentació necessària' i que 'serà l'administració la que decidirà si l'expedient està o no justificat'.
Els treballadors de Nissan continuen mobilitzant-se en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta a 1.680 treballadors de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i Montcada i Reixac. Aquesta vegada ho han fet davant els Serveis Territorials de Treball de Barcelona amb motiu de la reunió entre la direcció i el comitè d'empresa. Una reunió que, a diferència de les anteriors, no ha durant ni tan sols una hora però que una vegada més ha acabat sense acord.

Segons Javier Donate, president del comitè d'empresa, el motiu de la brevetat de la trobada ha estat que la direcció de Nissan no ha aportat la documentació que els havien demanat per justificar l'ERO, com ara els 'comptes dels centres afectats' en els últims anys. Donate ha assegurat que les negociacions estan estancades i ha acusat la direcció d'actuar amb 'mala fe' i aprofitar que només falten 10 dies perquè acabi el període de consultes. La representació sindical ja va demanar en el seu moment la paralització d'aquest període fins a rebre aquesta documentació addicional.

Per la seva banda, el portaveu de Nissan, Alfredo Castaño ha assegurat que la documentació sol·licitada pel comitè d'empresa no és necessària. Segons ha manifestat, no cal presentar 'documentació econòmica per justificar causes organitzatives i productives'. Tot i així, considera que en última instància 'serà l'administració la que haurà de decidir si l'ERO està o no justificat'. Castaño també ha declarat que la direcció de Nissan estaria disposada a acceptar 'paralitzar el període de consultes' sempre i quant totes dues parts estiguessin 'encarrilades' en una negociació, però no en les condicions actuals.

Javier Donate ha assegurat que davant la situació actual el comitè només pot continuar rebutjant l'ERO i mobilitzant als treballadors, fins i tot, 'més enllà del període de consultes'. Tot i així està prevista una darrera reunió la setmana que ve en la queal totes dues parts miraran d'arribar a un acord.


Visió des del ministeri d'Indústria

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha avisat al sector de l'automoció que si vol rebre ajudes per superar la situació de dificultat que travessa no tolerarà que es repeteixin expedients de regulació d'ocupació 'extintius', que acomiadin a treballadors, com el cas de Nissan i ha dit que al Ministeri li agradaria que Nissan 'revertís' el que ja té en marxa. Sebastián ha explicat que el govern espanyol vol que el sector continuï sent 'rellevant i de futur' i per aconseguir-ho es dialogarà amb comunitats autònomes, sindicats i patronal, i sempre en coordinació amb Europa.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.