directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós demana centrar esforços per retenir els centres de decisió financers de Catalunya

Creu que la conversió de les caixes tindrà un resultat 'funest' pel país i advoca per actuar ràpidament per evitar mals majors

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha alertat aquest dimarts de les conseqüències 'funestes' que provocarà per Catalunya la decisió del govern espanyol de convertir les caixes en bancs, alhora que ha demanat actuacions ràpides per evitar mals majors. En un article al seu bloc, el líder republicà considera que el país s'ha de centrar ara en retenir els centres de decisió més que no pas en intentar 'salvar el model de caixes' ja que, exposa, no és el mateix decidir des de Barcelona o Terrassa que des de Madrid. Per Puigcercós, el govern de Zapatero vol quedar-se amb la solvència i les participacions industrials de La Caixa amb l'objectiu d'enfortir Madrid i debilitar Catalunya que, segons ell, ha estat sempre víctima de les voluntats centralitzadores dels governs espanyols. En el text, el líder d'ERC apunta també a l'anterior govern de Catalunya com a responsable de la situació actual i l'acusa de no haver 'estat a l'alçada' en la gestió de les caixes que van desembocar en fusions i desaparicions.

Comparteix
   


Etiquetes
Per Joan Puigcercós, el govern espanyol utilitza la crisi econòmica per fer perdre a Catalunya 'uns quants llençols més'. Així, el republicà creu que l'objectiu del govern de Zapatero és debilitar Catalunya tot prenent la solvència i les participacions industrials de La Caixa, única entitat que interessa a Madrid. En aquest context, Puigcercós opina que la caixa d'estalvis catalana està separada de totes les altres, inclosa Caja Madrid, centre de la batalla 'surrealista' en el si del PP per fer-se'n amb el control. En aquesta línia, Puigcercós lamenta que una situació així seria impensable a Catalunya, ja que sumiria el país en una 'profunda depressió'.

Evitar que Madrid 'triomfi un cop més'

En l'escrit, Puigcercós creu que la decisió del govern espanyol 'pot ser un mal menor' comparat amb el que pot passar si no s'actua a temps. Així, el líder republicà aposta per centrar esforços per retenir 'centres de decisió i impedir que el conglomerat espanyol triomfi, una vegada més'. 'Al final sempre cal prendre decisions, aprovar crèdits, sindicats o no, decidir operacions d’inversió, avalar empreses, projectes i sobretot establir estratègies sobre empreses participades que afecten el nostre teixit productiu. I no és el mateix operar des de Barcelona, Girona, Vilafranca o Terrassa que fer-ho des de Madrid. Aquest és el problema' rebla Puigcercós.

Autocrítica des de Catalunya

'Clar i català', el president d'ERC apunta també contra el govern de Catalunya que no ha estat a l'alçada. D'aquesta manera, exposa que la mala gestió que ha abocat algunes caixes a les fusions, o desaparicions, 'té noms i cognoms i en algun cas tot plegat ha acabat amb un blindatge de sou i indemnització en la nova entitat per inversemblant que pugui semblar'. 'Per prudència, per por o desconeixement, no hem sabut aturar la disbauxa d’algunes entitats, menys de les que sembla, per comptar com actius allò que era una forat colossal fruit de jugades especulatives de curta volada'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Salva fletxa Països Catalans
26 de gener de 2011, 08.38 h

Penso que está encertat el comentari d'en Puigcercós quan diu que l'important és retenir el centre de decisió financera aquí a Catalunya... després de l'idioma, els espanyols van pel poder econòmic per afeblir Catalunya, ja que son molt conscients que aquests 2 punts son els que ens identifiquen més amb el país.

Alerta també amb el comentari del company Santiago... potser estan ells intentant salvar els mobles capitalitzant el Banco de España... som uns passarells!!

Salut i Indepe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de gener de 2011, 21.17 h

Ve-t'ho aquí. Ja no importa si volem o no la indepèndencia, simplement, la necessitem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santiago F. fletxa Barcelona
25 de gener de 2011, 20.03 h

Cuidado con la confusión que está planteando el Banco de España:

Las Caixes iran a buscar ayuda del capital de Madrid porque, en realidad, no saben que es el capital de Madrid quien necesita de ellas.

Se las obliga a buscar un remedio que será peor que la enfermedad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.