directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'IEC lamenta el tancament de dos repetidors més de TV3 al País Valencià

Canal 9 ja s'emet al Principat, però el PP de Francisco Camps no admet la reciprocitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) lamenta la decisió del govern valencià de tancar les emissions de Televisió de Catalunya als repetidors de televisió de la Llosa de Ranes i d'Alginet, a les comarques de la Costera i la Ribera. Segons l'acadèmia catalana, aquesta decisió 'va en contra dels principis de lliure circulació de les idees, imatges i llengües que protegeixen els postulats de la Unió Europea i de les Nacions Unides'. En un comunicat, l'IEC espera que aquesta situació trobi aviat una solució satisfactòria, que permeti la represa del lliure accés a les emissions de TV3 al País Valencià.
Les mobilitzacions al repetidor de la Carresqueta
Les mobilitzacions al repetidor de la Carresqueta

Comparteix
   

Si fa un any es van tancar els repetidors de les comarques del sud del País Valencià, ara el tancament afecta les comarques centrals, i les converses polítiques que havien de garantir la reciprocitat de les emissions televisives dels territoris que comparteixen la llengua catalana, encara no han donat resultat. Mentre Canal 9 es pot veure a Catalunya, TV3 va perdent presència al País Valencià.

Divendres passat, Acció Cultural del País Valencià i la Fundació Ramon Muntaner denunciaven el tancament dels repetidors d'Alginet i Llosa de Ranes, una acció que impedeix als ciutadans de la Ribera i la Costera veure els canals de TVC a través de TDT. Encara que el principal obstacle és el retard en l'aprovació d'un decret de reciprocitat per part del Govern espanyol.

Després del tancament d'aquest repetidors, la Generalitat titllava d''inacceptable' l'actitud 'dilatòria' de l'Estat en aprovar el reial decret, que obstaculitza la reciprocitat entre ambdós territoris. Però la Generalitat també lamentava i rebutjava la nova acció de tancament de repetidors del senyal de TVC per part del Govern valencià.

Malgrat l'empara judicial esgrimida per la Generalitat Valenciana, l'executiu català creu que la mesura 'ignora i perjudica' el procés d'acord establert entre ambdós governs per assolir la reciprocitat televisiva dels respectius canals públics.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa Igualada
3 de desembre de 2008, 08.57 h

A València encara són en ple franquisme. Espero que tot això serveixi per fer que molts valencians deixin de votar pp en properes eleccions. PP=FEIXISME.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.