directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Grande-Marlaska reobre el cas contra Otegi per enaltiment del terrorisme

Ha arribat a les mans del jutge una cinta de vídeo de l'acte pel qual va ser encausat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha decidit reobrir el cas contra el líder de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, i 22 persones més, per un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme, després de constatar l'existència d'una cinta de vídeo de l'acte pel qual va ser encausat. El jutge argumenta que les paraules d'Otegi podrien ser constitutives de delicte i recupera el sumari en la fase d'instrucció, contradient els criteris de la fiscalia, que n'havia demanat el sobreseïment.
arnaldo otegui batasuna independentistes bascos
Arnaldo Otegui, líder dels independentistes bascos

Comparteix
   


Etiquetes
El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, ha decidit reobrir el cas contra el líder de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, i 22 persones més, per un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme, després de constatar l'existència d'una cinta de vídeo de l'acte pel qual va ser encausat. Marlaska havia arxivat el sumari el mes d'abril precisament perquè en aquell moment no disposava de cap enregistrament de les suposades manifestacions d'Otegi ni de l'acte en què van participar la resta d'imputats. El jutge argumenta que les paraules d'Otegi podrien ser constitutives de delicte i per aquest motiu recupera el sumari en la fase d'instrucció.

El jutge recupera d'aquesta manera la causa oberta contra Arnaldo Otegi per delictes de participació en una manifestació il·legal i enaltiment del terrorisme en el transcurs de l'acte d'homenatge a l'etarra Arkaitz Otazua, que va morir l'any 2003 a Alto de Herrera (Àlava), en un tiroteig amb la Ertzaintza. Juntament amb Otegi, consten a la causa els noms de 22 persones –entre les quals hi ha Joseba Permach-, que tan sols estaven acusades de manifestació il·legal.

Grande-Marlaska contradiu els criteris de la fiscalia, que el passat 14 de març va demanar el sobreseïment de la causa per a tots els imputats i que ara manté aquest parer. En la seva interlocutòria, Marlaska demana a la Guàrdia Civil i al Cos Nacional de Policia que presentin informes en deu dies per determinar si els imputats formaven part de la Mesa Nacional de Batasuna en la data en què van fer l'homenatge a Otazua.

El passat 23 de març l'Audiència va arxivar un cas similar en què el líder de la il·legalitzada Batasuna estava igualment acusat d'enaltiment del terrorisme per l'homentge a l'etarra Olaia Castresana. En aquella ocasió, i després d'una jornada maratoniana en què Otegi va ser traslladat en avió a Madrid, el fiscal va retirar les acusacions i va desfermar una nova tempesta política entre el PP i el PSOE.

Otegi té altres causes a l'Audiència Nacional. La principal és la que consta com a acusat de pertinença a banda armada pel suposat finançament de les activitats de la banda a través de les herriko tabernes. També té pendent dues causes per enaltiment del terrorisme per actes en homenatge al pres José María Sagarduy i de presentació de la proposta de Batasuna a l'estadi d'Anoeta l'any 2004.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
4 de juny de 2007, 14.28 h

GORA HEUSKAL HERRIA ASKATU!
VISCA ELS PAÏSOS CATALANS LLIURES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ismael fletxa Villena
4 de juny de 2007, 14.12 h

I la falange que no enalteix la violència i la xenofòbia. I els radicals del PP no enalteixen actituds antidemocràtiques.
Però clar com que defensen Espanya estem salvats...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TONDO ROTONDO fletxa Tarragona
3 de juny de 2007, 14.59 h

Quan els jutges juguen a fer política difícilment podem parlar d'un estat democràtic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.