directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern amenaça Renfe amb buscar un nou operador si no dóna un bon servei

Ortega recorda que els maquinistes dels Ferrocarrils 'cobren molt menys' i s'hi dóna un servei 'excel·lent'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de tres dies de caos en el servei de Renfe, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest dimecres a la companyia que l'executiu es plantejarà buscar un nou operador per al servei de Rodalies 'si no és capaç de donar un servei com Catalunya es mereix'. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ortega ha fet aquest advertiment mentre continuen els problemes a Rodalies a causa de la vaga encoberta de part dels maquinistes. Després del traspàs de Rodalies, el Govern pot decidir si Renfe ha de continuar oferint aquest servei a Catalunya o bé si s'opta per una altra operadora. Tot i això, el Govern Montilla va prorrogar el contracte amb la companyia espanyola durant el 2011. En vistes a la renovació per a l'any 2012, la vicepresidenta ha recordat que els maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat 'cobren molt menys' i que el servei que dóna aquesta companyia és 'excel·lent'. De fet, al gener de 2010 l'operadora ferroviària francesa ja es va oferir com a alternativa a Renfe.
usuaris renfe

caos renfe rodalies busos tren
Comparteix
   


Etiquetes
Si Renfe no és capaç de donar un servei com Catalunya mereix, haurem de posar sobre la taula buscar un altre operador', ha assegurat Ortega, fent així un advertiment a Renfe després de tres dies consecutius amb problemes al servei de Rodalies a causa d'aquesta 'vaga encoberta'. Ortega ha recordat que al desembre l'anterior Govern va prorrogar el contracte-programa amb Renfe per aquest 2011. 'Tenim un any per evitar problema i, si és el cas, buscar una alternativa', ha dit.

Ortega ha estat crítica amb l'actitud dels maquinistes, tot recordant que són una quarantena d'un total de 420, ja que creu que estan tenint una 'actitud egoista' i estan fent un 'xantatge entre cometes', ja que són un col·lectiu 'amb una retribució prou important'. Per això, el Govern ha 'exigit' a Renfe que 'no sigui gens laxa' amb el comportament dels vaguistes. La vicepresidenta ha comparat amb la situació produïda als aeroports amb els controladors aeris, tot lamentant que la Generalitat no té les mateixes eines que el govern espanyol per poder fer front a la situació.

Traspàs a mitges
A més, ha lamentat que el traspàs de Rodalies es fes de forma 'incomplerta', ja que no inclou 'ni estacions ni vies' i això fa que 'la situació sigui força més complicada'. A més, ha denunciat que l'Estat no està complint amb les inversions. Per això, ha afegit que aquest haurà de ser un dels traspassos que 'es tornin a posar sobre la taula'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.