directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reagrupament s'incorpora a la llista d'ERC per a les municipals a Puigcerdà

Estarà encapçalada per l'alcalde republicà, Joan Planella · Els vots computaran per Esquerra al Consell Comarcal i la Diputació seguint la fórmula d'Acord Municipal

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'acostament a ERC del president de Reagrupament, Joan Carretero, s'ha plasmat justament a casa seva, Puigcerdà, amb una candidatura conjunta d'ambdues forces independentistes de cara a les municipals del mes de maig. Els reagrupats s'integraran a la candidatura liderada per l'alcalde republicà, Joan Planella, tot i que la resta de les posicions estan encara per determinar. La fórmula pactada és l'Acord Municipal a través del qual ERC presenta candidatures arreu del territori. Així, els vots dipositats en aquesta candidatura sumaran com a vots a ERC per conformar el Consell Comarcal i la Diputació. De fet, Carretero ha obert la porta aquesta setmana a que RCat se sumi a ERC en un procés de 'suma d'organitzacions' tot i que descartava una 'fusió'. Més enllà del simbolisme de Puigcerdà, feu de Reagrupament, el president de la Federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, ha confirmat a directe!cat que s'està a punt de tancar un acord ERC-RCat per presentar-se plegats a Barcelona.
Joan Carretero
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa Diari de Girona, les seccions locals d'ERC i Reagrupament a la Cerdanya han tancat ja el pacte que es farà públic en els pròxims dies. L'alcalde de Puigcerdà creu que així es formarà una candidatura forta i que és la fórmula més 'lògica' perquè d'aquesta manera s'aplega 'gent amb el mateix esperit independentment del partit o les sigles nacionals a les quals pertanyi'. Planella s'ha mostrat satisfet per poder comptar amb els militants de Reagrupament, tenint en compte que en bona part provenen de l'entorn d'ERC.

La configuració de la resta de la llista s'ha d'acabar de pactar en una reunió que se celebrarà aquest dimecres.  La configuració definitiva de la llista es començarà a concretar definitivament en una reunió que se celebrarà avui. Seguint la consigna que ERC va donar en el darrer Consell Nacional, la direcció d'ERC al Pirineu ha convidat a les agrupacions locals a negociar amb altres forces independentistes per mirar d'arribar a acords per a les municipals. En aquests moments hi ha negociacions a Bellver de Cerdanya, mentre que a Alp, Llívia i la Seu d'Urgell els republicans ja han avançat que es presentaran en solitari.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
ceretà fletxa Puigcerdà
27 de gener de 2011, 13.24 h

No m'agrada que en Carretero s'acosti ara a ERC, hi ha molta gent que ha votat a Rcat que no se sent d'esquerres !!!! serà un FRACÀS. i sino temps al temps ... GRAN ERROR DE SEMPRE L'INDEPENDENTISME NO ES D'ESQUERRES NI DE DRETES, si no es te clar això mai es farà res amb cara i ulls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JORDIBCN fletxa BARCELONA
27 de gener de 2011, 10.58 h

I no oblideu tampoc al AVUI del sr. Cot .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xavier fletxa Girona
27 de gener de 2011, 00.22 h

#1 Et dono tota la raó, i espera't que això encara no s'acabat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Republicà fletxa Barcelona
26 de gener de 2011, 23.47 h

Quan el Carretero s´allunyava d´ERC tots els mitjans (rac-1,Vanguardia,Periòdico,Cat Radio...) li feien entrevistes, articles, columnes, en parlaven a les tertulies....

I ara que es torna a apropar a ERC, a part del 2 digitals sobiranistes, ningú en parla.

Conclusiò: Els mitjans fa molts anys que han treballat per enfonsar el partit independentista més gran dels PPCC i la llàstima és que quasi ho han aconseguit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.