directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les joventuts gironines d'Unió destaquen la valentia de Pujol i qualifiquen les seves paraules de 'moment històric'

Afirmen que l'expresident ha adoptat les tesis fundacionals d'UDC que parlen de la separació total amb Espanya si no s'accepta la via confederal

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Les joventuts d'Unió Democràtica de Catalunya de les Comarques Gironines han agraït aquest dimecres les paraules de Jordi Pujol en referència a la sortida independentista de Catalunya. En una carta enviada al president convergent, la Unió de Joves destaca la valentia mostrada per l'expresident de la Generalitat alhora que considera que les seves paraules són de 'cabdal transcendència' en el procés d'alliberament nacional de Catalunya i de 'moment històric' pel país. En aquest sentit, l'organització es congratula que Pujol hagi assumit els principis d'Unió plantejats en la ponència fundacional de la formació, feta l'any 1933,  que portava per nom 'Doctrina Nacionalista' i on es defensava que, en cas que Espanya no compartís la solució 'confederalista', l'única sortida compatible amb la dignitat de Catalunya seria 'la separació total i absoluta'.
Les paraules de Jordi Pujol apuntant a la independència com a única sortida de Catalunya han estat molt ben acollides per les joventuts d'Unió de les comarques gironines, que han agraït l'editorial publicat aquest dimarts al portal web del Centre d'Estudis Jordi Pujol. Així, les tesis defensades per l'expresident de la Generalitat són compartides per l'organització juvenil d'UDC, que les consideren de cabdal importància així com també 'de moment històric'

En el comunicat, Unió de Joves recorda que les declaracions de Pujol s'inscriuen en les idees fundacionals de la formació, que en el 1933 va presentar la ponència 'Doctrina Nacionalista' de la mà de Miquel Coll i Alentorn, Pau Romeva i Josep Maria Font i Cabot on s'argumentava la 'separació total amb Espanya' si no s'arribava a cap acord en el model confederal. Les joventuts creuen també que amb el nou posicionament de Pujol, s'’obre un nou panorama i s'amplia l’espectre de partidaris d’aquest procés de maduració nacional que permetrà al país reflexionar sobre la viabilitat de l’estat propi'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
10 de novembre de 2015, 15.52 h

SE ESPERA QUE EL CAGANER DEL MASS TENGA UN EXITO "DEMOLEDOR" ESTAS NAVIDADES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de gener de 2011, 08.18 h

Ara ens cal unió entre tots perque aixó sigui una realitat que poguem tirar endavant. Apart de recolzar les paraules, hem de instar a CiU que es compleixin i, si volen ser capdavanters, endavant: tindrán el nostre suport. Si es queden en miges tintes tindrán per sempre el càstig que els imposarem els catalans.
VISCA CATALUNYA!!!! LLIURE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Bernat fletxa La Pobla de Claramunt
26 de gener de 2011, 21.54 h

Realment, les joventuts de UCD on es pensen que militen...són rucs o estàn adormits! Si estàn a favor d'una Catalunya independent, que haguessin votat ERC o SI! Convergencia no ha fet més que allargar l'agonia de la relació Catalunya - Espanya. Ara bé, molt em temo que les paraules del senyor Pujol només acabin en aixó. Només paraules... De moment que ens segueixin insultant, i es que en som de BURROS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de gener de 2011, 20.50 h

Benvolgudes Joventuts d'UDC de Girona. Celebro que penseu com dieu. L'any 1933 el vostre partit ho tenia molt clar. I ara? Com actuarà UDC l'any 2011? Salut tinguem per anar-ho veient.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
26 de gener de 2011, 18.24 h

Doncs vinga!!! que CiU lideri el moviment cap a la independència TOTAL (no valen mitges tintes...) del país.... Tots els ciutadans que ens sentim plena i únicament catalans, siguin del partit que siguin els farem costat fins al final.

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ArturO fletxa el Rei
26 de gener de 2011, 18.04 h

Cada cop es mes probable que en DURAN pateixi un atac de cord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.