directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les Falles també volen ser Patrimoni Cultural de la Humanitat

L'Ajuntament de València debatrà una moció per demanar-ho · Es vol reconèixer les professions i la cultura associada a les festes valencianes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Ajuntament de València debatrà aquest divendres una moció per iniciar el procés de declarar les Falles Patrimoni Cultural de la Humanitat. El vicepresident de la Junta Central Fallera (JCF), Jorge Guarro, ha explicat que l'entitat considera que les Falles podrien complir els requisits després de diverses reunions amb el fòrum Unesco de la Universitat Politècnica de Valencià. Guarro defensa que a més de la festa es reconeixeria la quantitat de professions i productes associats que haurien desaparegut si la festa no se celebrés cada any. La presentació de la moció és el primer pas d'un camí que finalitzarà amb la presentació al Ministeri espanyol de Cultura, òrgan encarregat de dur la candidatura a la Unesco.
falles cremà valencia
Comparteix
   


Etiquetes
Les Falles de València podrien començar el pròxim divendres el seu llarg camí per ser considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La Junta Central Fallera (JCF) i la regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de València han preparat una moció que serà votada en el pròxim ple municipal d'aquest divendres.

Segons que ha explicat el vicepresident de la JCF, Jorge Guarro, ja s'ha iniciat l'elaboració de l'expedient per presentar la candidatura i aquest dimarts es va comunicar a les associacions falleres. Guarro ha reconegut que les primeres reunions amb membres del Forum Unesco de la Universitat Politècnica de València varen ser l'impuls per presentar la candidatura, tot indicant que el procés serà llarg i no seria fins el 2012 com a mínim quan les Falles podrien optar a ser Patrimoni de la Humanitat.

Reconeixement a totes les Falles
El primer pas però serà l'aprovació en el ple municipal d'aquesta moció, que no es vol només limitar a declarar patrimoni cultural les Falles de València sinó que vol també reconèixer les de tot el País Valencià i les que es fan fora del territori valencià, com a Gavà (Baix Llobregat), on la Casa de València planta un monument cada any. Altres indrets com les Balears o fins i tot Argentina compten amb falles cada any, plantades pels valencians que viuen a l'exterior.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.