directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comença la caça de bruixes sobiranistes a Unió

Duran i Lleida ha reestructurat els llocs clau del partit, apartant-ne els dirigents més nacionalment conscients · Ara malda per foragitar Albert Riera de Girona, que va donar suport explícit a la consulta del 25 d'abril

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Les dues ànimes d'Unió, la unionista i la catalanista, viuen dies de molta tensió. Si el líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, va aprofitar la formació del Govern per a situar en els llocs clau de l'aparell a dirigents de la seva màxima confiança, ara vol fer el mateix en les agrupacions locals que li són rebels. A Girona, si fins fa quatre dies pràcticament tots els militants i simpatitzants tenien clar que el cap de llista gironí d'UDC a les municipals del 22 de maig tornaria a ser el regidor Albert Riera, repetint el tàndem de fa quatre anys amb el convergent Carles Puigdemont, ara aquesta situació s'ha començat a esquerdar, segons que avança avui el diari digital AraGirona.cat. L'alternativa a Riera seria Xavier Ribera, actual cap de gabinet de la Fundació Príncep de Girona.

CiU, Girona, Sí, consulta
Albert Riera, primer per l'esquerra, donà suport explícit a la consulta del 25 d'abril

Comparteix
   


Etiquetes

El sector duranista del partit va veure amb molt de recèl que UDC-Girona i les joventuts democristianes donessin suport explícit a la consulta independentista del 25 d'abril i ara vol corregir la situació. La diputada Elena Ribera, amb el vist-i-plau de la direcció nacional, està ordint una llista alternativa, que molt possiblement serà encapçalada per Xavier Ribera, actual cap de gabinet de la Fundació Príncep de Girona.

Fins ara, Unió a Girona ha mostrat desacomplexadament el seu sentiment independentista, en clara oposició a les tesis d'entesa amb Espanya propugnades per Josep Antoni Duran i Lleida: des de tenir penjada l'estelada al balcó de la seu a donar suport a la consulta popular sobre la independència o a presentar un parell de ponències marcadament sobiranistes al darrer congrés del partit, l'any 2008.

Fa uns dies, Duran i Lleida ja va reorganitzar l'estructura del partit per tal d'apartar-ne els dirigents més nacionalment conscients. Ara voldria fer el mateix amb el nucli gironí, un dels pocs que obertament li han presentat batalla en la qüestió nacional. En aquest context, Elena Ribera hauria assumit l'encàrrec de desbancar Riera de la llista de Puigdemont, tot i que el dirigent convergent ja ha dit en més d'una ocasió que compta amb ell com a número 2.

De fet, la majoria d'enquestes apunten que el tàndem Puigdemont-Riera ho té tot de cara per a arrabassar l'alcaldia al PSC després de 32 anys de govern a la ciutat. La crisi que ara vol encetar Ribera, i que com a màxim s'haurà d'aclarir en l'assemblea interna del partit de l'11 de febrer, podria fer trontollar aquestes previsions.

Xavier Ribera va entrar a la fundació monàrquica gràcies a l'exdirector, Arcadi Calzada. De fet, són molts els que el consideraven la seva mà dreta, per bé que Mònica Margarit l'ha mantingut en el càrrec.

Girona, la clau de volta
Els sectors sobiranistes d'Unió temen que si Duran guanya la batalla de Girona, es veurà amb forces suficients per anul·lar d'altres nuclis que tampoc comparteixen el seu marc nacional, com pot ser, per exemple, el de Granollers, que també va donar suport explícit a la consulta independentista penjant una gran pancarta al balcó de la seva seu.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
roger fletxa gavà-mar
27 de gener de 2011, 14.20 h

algú sap no hi ha un dentista "nacionalment conscient"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
roger fletxa gavà-mar
27 de gener de 2011, 13.33 h

algú sap d'un bon mecànic nacionalment conscient?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carles G. fletxa Barcelona
27 de gener de 2011, 12.59 h

Tant a Unió com a Unió de Joves hi ha més independentistes, o com a mínim sobiranistes, del que Duran pensa. Ho saben activistes d'altres partits i ho saben els periodistes polítics. Duran intenta tapar-ho. Si de debò fes neteja, es quedaria sense militància. Ja pot promocionar a dit la gent que vulgui que li queden "dos telediarios". Tard o d'hora, Unió tornarà al independentisme com als seus inicis, i ell no hi podrà fer res. I espero que no sigui tant ruc com per fastiguejar la can... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jm fletxa bcn
27 de gener de 2011, 10.53 h

Que bo està el soberano, ara penjaré una estelada perquè sóc sobiranista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDIBCN fletxa BARCELONA
27 de gener de 2011, 10.52 h

#2 Doncs no entenc doncs com desprès el Duran obte majòries a la bulgara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jm fletxa bcn
27 de gener de 2011, 09.26 h

sOBIRANISTES PERQUÈ LI DONEN AL sOBERANO


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
borinot fletxa Barcelona
27 de gener de 2011, 09.10 h

A les bases d'Unió, actualment ja hi ha una lleugera majoria sobiranista. Si s'uneixen, si estudien estratègies per regirar el partit, ho han d'aconseguir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa gavà-mar
27 de gener de 2011, 08.47 h

ja tenim un no tipus de català a afegir a l'ampli ventall ja existents con els: independentistes, sobiranistes, federalistes, centralistes, botiflers, patriotes etc etc. ara tenim també els "nacionalment conscients"
Crec que Catalunya necesita un contàiner de prozac.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.