directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Núria Pòrtulas torna a la presó després de declarar a l'Audiència Nacional

La fiscalia ha de pronunciar-se properament sobre la petició d'alliberament de la defensa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La jove detinguda a Sarrià de Ter Núria Pòrtulas ha tornat a la presó de Soto del Real després de prestar declaració durant dues hores i vint minuts davant el titular del jutjat d'instrucció numero 6 de l'Audiència Nacional, Juan del Olmo. La defensa ha presentat una petició de llibertat i 25 mocions adoptades per ajuntaments catalans que demanen l'alliberament de la noia, que està acusada de pertinença a banda armada. La declaració a petició pròpia s'ha centrat en el contingut de la documentació que li van decomissar a casa seva i els arxius informàtics sobre la preparació d'un còctel molotov. La jove ha argumentat que es tractava d'un disquet informàtic que estava a disposició de diversa gent del curs d'animació sociocultural en què participava. La fiscalia ha de pronunciar-se, en les pròximes hores o dies, sobre la petició d'alliberament de la defensa.
benet salellas portulas advocat
L'advocat de Núria Pòrtulas, Benet Salellas, en una imatge d'arxiu / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Es tracta de la primera declaració de Pòrtulas davant el jutge Del Olmo, perquè en el moment de ser detinguda, el passat 7 de febrer, va passar a disposició del jutge de guàrdia, Santiago Pedraz. Avui, tant Del Olmo com el fiscal Miguel Ángel Carballo i el seu advocat defensor, Benet Salellas, l'han sotmès a un interrogatori extens que ha girat entorn de la documentació –fanzines, pòsters i caràtules de discs- que els Mossos d'Esquadra van trobar a casa seva i que consten a les diligències.

També sobre el document informàtic en llengua portuguesa que explica la fabricació de còctels molotov. Es tracta del principal element en què es basen les tesis de la fiscalia i dels Mossos d'Esquadra, que en el seu informe assenyalen que Pòrtulas tenia connexions amb anarquistes italians i que podria estar en condicions de cometre atemptats, tot i que no recull l'existència de cap explosiu, ni detalla cap activitat del suposat grup del que formaria part.

Uns arguments que, segons la defensa, són insostenibles, i que han estat rebutjats per la jove, que en la declaració d'avui ha negat tenir coneixement de l'existència del document i ha explicat que el disquet informàtic en què va aparèixer –que data del 2001- formava part del material del curs d'animació sociocultural en què va participar juntament amb moltes altres persones que l'havien utilitzat.

La declaració a petició pròpia també ha servit perquè la defensa presentés una petició de llibertat acompanyada de les mocions aprovades per 25 municipis de les demarcacions de Girona –inclosa Girona ciutat- i Barcelona que reclamen el seu alliberament. No ha estat el cas de les 10.000 signatures que Benet Salellas ha guardat per qüestions d'oportunitat processal i que presentarà en un altre moment.

Un cop finalitzada la declaració, el fiscal Miguel Ángel Carballo ha anunciat que estudiarà en les pròximes hores la petició d'alliberament presentada per la defensa i informarà el jutge en un sentit o altre.

Un cop més, familiars i amics de Pòrtulas s'han concentrat a les proximitats de l'Audiència Nacional mentre ha durat la declaració. Aquesta vegada s'han desplaçat a Madrid una trentena de persones, que han estat desallotjades de les immediacions dels jutjats per la policia nacional, que havia concentrat efectius per a l'ocasió.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
5 de juny de 2007, 12.06 h

Recordem que a l'estat ep-anyol ens volen tenir com a xaiets. Es la seva filosofia i el que sempre els ha funcionat. Per això, de tant en tant, es veuen en la obligació de fer alguna trapella da (recordem Eric Bertran i tants d'altres)per dir: "Eh, que estamos aqui vigilando" i, així, imposar la por per que sempre seguim com un ramat, controlat per els gossos que donen voltes per l'entorn.
El que passa, es que els catalans ja en comencem a estar fins els nassos i com que l'hi hem vist el "pl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.