directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol reconeix que CiU podria tornar a 'salvar' un govern espanyol 'tremendament incompetent'

Després de proclamar que l'única alternativa a la desaparició de Catalunya com a nació és la independència

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de l'enrenou mediàtic provocat per l'editorial de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, proclamant que la independència és l'única alternativa a la rendició i la desaparició de Catalunya, aquest dijous Pujol ha tornat al tradicional sentit d'estat defensant la responsabilitat institucional que guia l'acció política de CiU a Madrid. Així, ha admès que tot i la 'transició nacional' anunciada per Artur Mas, CiU podria tornar a 'salvar' el govern espanyol que és 'tremendament incompetent' com ja ho va fer el mes de maig quan va abstenir-se per tirar endavant les reformes econòmiques. En aquest sentit, Pujol ha lamentat que l'exercici de responsabilitat de CiU no sigui correspost i que Espanya continuï mostrant la seva animadversió cap al fet diferencial català.
jordi pujol, expresident de la generalitat de catalunya, rac1
Comparteix
   


Etiquetes
La falta d'ètica de Zapatero
L'expresident de la Generalitat ha posat diversos exemples d'aquesta animadversió espanyola cap a Catalunya. Per exemple, ha recordat que el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va dir 'misión cumplida' un cop es va fer pública la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut de Catalunya, una sentència que retallava diversos aspectes de la carta magna catalana. Ha recordat que era el mateix Zapatero que havia dit el famós 'donaré suport a l'Estatut que surti del Parlament de Catalunya' i ha considerat que en aquest 'misión cumplida' hi havia 'una falla fins i tot ètica'.

L'atac a la immersió lingüística, 'casus belli'
Un altre exemple el troba en la sentència del Tribunal Suprem espanyol (TS) atacant el model d'immersió lingüística a l'escola catalana. Pujol ha advertit: 'Amb la pressió lingüística en castellà, fonamentalment, que tenim a sobre si no hi ha immersió lingüística la nova generació de gent que ve de fora no sabrà català', una situació que ha subratllat que és 'casus belli'.

L'únic encaix, el model quebequès
Pujol creu que l'única solució a l'encaix de Catalunya a Espanya és que des de l'Estat espanyol s'assumeixi 'el fet diferencial'. I ha lamentat: 'En el llenguatge polític espanyol i català ha desaparegut una paraula, i és un error que hagi desaparegut, que és el fet diferencial'. Així, tal i com ja recollia en l'editorial del seu centre d'estudis, creu que per solucionar les relacions entre l'Estat espanyol i Catalunya seria aplicar 'una sortida tipus Quebec' en la qual s'accepta i es reconeix el fet diferencial, un model que no troba una bona acollida per part de l'Estat espanyol que lluny de voler desenvolupar i anar més enllà en el model autonòmic del 'cafè per a tothom' pretén emprendre un procés de recentralització autonòmica.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
28 de gener de 2011, 12.58 h

Als governs espanyols se'ls ha de deixar que s'enfonsin en les seves misèries!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de gener de 2011, 11.45 h

I això Sr. Pujol ho trobaria estrany ???. Si és el què sempre heu fet els convergents. Ahir un comentarista al fòrum deia (amb permís d'ell, espero, ho exposo) que ja heu recolçat la llei Sinde.., la reforma Laboral i de Pensions, la reforma de caixes i el no tocar sous dels parlamentaris, fets doncs que són certs. I ara ho dic jo, com no vol que el seu partit torni a donar suport a ecspana ???. Sr. Pujol, per favor, no faci més declaracions, perquè entre les d'independència, tancamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.