directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Caixa, a tan sols un pas de transformar-se en banc

S'avança així a les pretensions recentralitzadores del govern espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Davant la voluntat del govern espanyol que les caixes es converteixin en bancs sota l'amenaça que si no ho fan, passaran a ser nacionalitzades, La Caixa hauria decidit moure fitxa i traspassar tot el seu negoci bancari a Critèria. Els consells d'administració de La Caixa i del seu hòlding Critèria es reuniran al llarg del dia per a analitzar i, possiblement, aprovar el trasllat del negoci bancari de la caixa a Critèria. Davant d'aquesta situació, la Comissió espanyola del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès de manera cautelar i amb efectes immediats la cotització de Critèria CaixaCorp. El govern espanyol va anunciar dilluns quines seran les noves mesures per a reforçar la solvència de les entitats financeres espanyoles, que per als bancs s'establirà en una taxa de solvència del 8% i per a les caixes, en el 9-10%. Segons les informacions publicades durant aquesta setmana, La Caixa arribaria a la barrera del 8%, però no pas a la del 9-10%, amb la qual cosa corria el risc de ser intervinguda, és a dir, espanyolitzada.
Isidre Fainé, la Caixa
Comparteix
   


Etiquetes
La proposta del govern espanyol, a la pràctica, suposa la destrucció del model de caixes català, ja que la privatització de les entitats amb l'entrada d'accionistes les desvincularà del territori i de la responsabilitat social intrínseca que tenen ara mitjançant l'obra social. El decret es farà públic divendres tot i comptar amb el rebuig frontal de PSC i la resta de partits catalans.

El màxim dirigent de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ja digué dilluns: 'És inacceptable que pocs mesos després d'haver-se legislat en matèria de caixes, i fer-se d'acord amb el sector, es pretengui aquest futur per les caixes en el nostre país', va lamentar Duran, alhora que va remarcar que trobava injust que es 'posi al mateix sac' les caixes que han estat ben gestionades amb les que no ho han estat.

Nou model
Quan els dos consells d'administració hagin arribat a un acord, el notificaran a la CNMV. El més probable és que la nova Caixa s'estructuri en un hòlding amb tres grans àmbits: banc, societat accionarial i fundació. Critèria, que ja controla tota l'activitat financera del grup a l'exterior, passaria a controlar també tota l'activitat financera de La Caixa a Catalunya i l'estat. A continuació, Critèria passaria a convertir-se en un banc, amb l'avantatge que, com que ja cotitza en borsa, podrà obtenir noves fonts de finançament i recapitalització amb facilitat. Així, la Fundació La Caixa podrà continuar realitzant obra social a base dels dividends que reparteixi el banc.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Alexandre fletxa València
29 de gener de 2011, 00.16 h

Tremosa va dir en una conferència a Lleida que just en els darrers mesos de la majoria absoluta d'Asnar, ja varen avisar a la Caixa que "venien a per nosaltres". El canvi de color polític va donar-los més temps, però crearen Critèria per si de cas. Ara, des de l'altiplà, ja tenen clar que ens han de fer desaparèixer: una caixa no podien endur-se-la, però un banc és un conjunt d'accions que es poden comprar. Espero no veure mai el dia que, com Bancaixa o la CAM, les oficines centrals de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
borinot fletxa Barcelona
27 de gener de 2011, 19.28 h

Van a per la Caixa.
El govern espanyol va dir que les caixes que no superin el 8% de solvència les intervindrien. Creien que la Caixa no arribava a aquest valor. Llavors van veure que tot i que justet, sí que arrivava al 8%.
Arbitràriament, llavors van dir el 9 o 10%. Espanya vol quedar-se amb la Caixa i les altres caixes catalanes.
És una guerra que nosaltres no sabem respondre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.