directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

L'hoquei patins català prepara una rebuda calenta a Carmelo Paniagua

Campanya dels afeccionats a aquest esport per rebre'l amb estelades dissabte a Igualada · Li retreuen el bloqueig que va imposar a l'oficialització mundial de Catalunya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Real Federación Española de Patinaje (FEP), Carmelo Paniagua, assistirà demà a Igualada a la segona edició de l'Ok Stars, el partit que reunirà les estrelles de l'hoquei patins de tot Catalunya i l'estat, organitzat per l'Igualada Hoquei Club (IHC). Però els afeccionats a aquest esport encara recorden el trist paper que Paniagua feu a l'assemblea internacional de Fresno (EUA), que havia de validar l'homologació internacional de la selecció catalana d'hoquei patins. Paniagua va pressionar multitud de federacions perquè reconduissin el seu vot favorable a Catalunya i n'acabessin impedint la internacionalització. Així, doncs, els supporters oficials de l'IHC, la Penya Equip i Força, han fet una crida a rebre Paniagua amb estelades 'per demostrar-li a dit personatge el nostre descontent amb l'actitud que té vers les Seleccions Catalanes', acció de la qual ja se n'ha desmarcat el club organitzador de l'esdeveniment.
Carmelo Paniagua, hoquei patins, selecció espanyola
Comparteix
   


Etiquetes
De l'altra, l'associació independentista Penya Bon Rotllo també assegura: 'El senyor Paniagua potser creu que la memòria dels catalans és fràgil i de curta durada, fet que li permetrà, aquesta vegada, una presència plàcida a la ciutat. Tres anys més tard, però, senyor Paniagua, la memòria persisteix. Som tossuts i obstinats. Fem memòria, doncs, perquè creiem en la coherència i perquè, també en l’àmbit esportiu, la lluita dels catalans per ser normals ja ve d’enrera.' I prossegueix: 'Disculpi les molèsties, doncs. No és res personal. Sabem que vostè només compleix amb les obligacions del seu càrrec de representant de la metròpoli. I té raó: molts directius i polítics catalans són tant o més culpables que vostè per manca de valentia i coherència; per viure satisfets amb seleccions regionals i partits de costellada un cop a l’any en la majoria d’esports. Ah, sí. D’acord: també per no fer com vostès i separar la política de l’esport.'

La mateixa penya, de fet, ja va ser l'encarregada d'organitzar una protesta similar el 2008 contra el mateix Paniagua, quan Igualada va acollir l'organització de la Copa del Rei d'Espanya d'hoquei patins.

Catalunya, amb dret internacional
La selecció catalana va guanyar l'octubre del 2004 el primer torneig en què competia oficialment: el Mundial B d'hoquei patins de Macau (Xina). El premi que li corresponia era el d'assolir la màxima categoria, podent jugar contra les seleccions italiana, espanyola o argentina, entre d'altres. Però pocs mesos després, a l'assemblea de la FIRS de Fresno, Paniagua va maniobrar perquè allò que Catalunya havia guanyat a la pista, ho perdés als despatxos. 'Va obligar que la votació fos a mà alçada per poder coaccionar millor les seleccions i va prohibir que la federació catalana expliqués els seus arguments. Va fer-ho d'una forma tant barroera que, fins i tot, la FIRS va obligar a repetir l'assemblea', recorda la Penya Bon Rotllo.

'De l'assemblea de Roma del 2005, molts igualadins encara conserven la imatge del sinistre Paniagua brandint el passaport espanyol com a únic argument per justificar que Catalunya no pot tenir seleccions esportives pròpies', critica l'associació igualadina.

Alhora, també creu que és il·lògic que la selecció espanyola, formada íntegrament per catalans, guanyi el campionat mundial de San José del 2005 i 'ningú no ho celebri', i que la selecció catalana guanyi un campionat de segona categoria com el de Macau i 'tot el país visqui un esclat de joia'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
LluisC fletxa Banyoles
29 de gener de 2011, 01.13 h

Jo li faría empassar el passaport, a veure si li fot un bon maldeventre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Eladi fletxa i tant
29 de gener de 2011, 00.36 h

Aquest repugnant feixista mostrant el seu merdaport franquista!
Quin fàstic!
Pensava que ja s'havia mort, el malparit, i encara veig que cueja com la mona qui el cagà.

Quan ens veurem lliures de tota aqueixa púrria pútrida?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Barcelona
28 de gener de 2011, 17.03 h

Encara no sé com se'l deixa posar els peus al nostre país al tío aquest....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.