directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nissan transmet a Montilla la 'voluntat inequívoca' de seguir a Catalunya

Demanen, però, una condició bàsica i és que hi hagi 'flexibilitat' laboral

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El futur de Nissan a Barcelona passa, segons els dirigents de la multinacional japonesa, per la 'flexibilitat' laboral, és a dir, la capacitat de la factoria d'adaptar la plantilla a la demanda. Així ho ha expressat el seu vicepresident corporatiu, Simon Sproule, després de reunir-se aquest dimarts al matí amb el president de la Generalitat, José Montilla, qui ha anunciat la 'voluntat inequívoca' de la companyia de mantenir la planta a Catalunya, sempre que aquesta sigui competitiva. Per a assolir aquesta competitivitat, cal segons Montilla uns 'ajustos necessaris' i un 'esforç' de totes les parts per 'salvaguardar' l'empresa i els seus treballadors.

Comparteix
   

En la trobada entre Govern i dirigents de Nissan, on també hi han assistit el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el director general de Nissan Ibérica, Fukiami Matsumoto, l'executiu català ha expressat la seva voluntat de col·laborar amb la multinacional en la fabricació de nous productes, i en aquest sentit ha ofert la seva ajuda en matèria de recerca i en la millora de la logística, segons ha explicat Montilla.

Segons Sproule, el futur de la planta de Barcelona no és diferent del de les altres plantes que la companyia té a països 'avançats', com Estats Units o el mateix Japó, on la multinacional ha acomiadat en l'últim any 3.000 i 2.000 treballadors respectivament. En aquest sentit, un dels vicepresidents de Nissan ha assegurat que, igual que la resta de plantes, la de Barcelona 'ha de lluitar pel seu futur'. I això passa per augmentar la productivitat i per tant la competitivitat de l'empresa, segons ha assenyalat també Montilla en sortir de la reunió amb els dirigents de Nissan.

Aquesta productivitat es basa en quatre criteris, segons Sproule, que són la qualitat, el cost, el temps i la flexibilitat. I en aquest cas, i donada la conjuntura de recessió, 'la clau de l'èxit' per a Barcelona és la flexibilitat. En aquest sentit, Sproule ha vinculat el futur de la planta, que passa per l'adquisició de nous models, a l'aplicació d'aquesta mesura de flexibilitat laboral, que permeti ajustar la plantilla segons el volum de demanda de productes, i per tant de feina.

Montilla ha coincidit amb Nissan en la necessitat de dur a terme 'ajustos' en el si de les empreses per tal de millorar-ne la 'competitivitat', i aconseguir d'aquesta manera preservar tant les empreses com els seus treballadors, que és ara per ara la prioritat que es marca el Govern, segons ha explicat. I especialment en el cas de Nissan, que més enllà de competir amb la resta d'empreses del sector a nivell mundial, competeix entre les diverses plantes per a la producció dels nous models de la multinacional, segons ha assenyalat el president de la Generalitat.

En aquest sentit, Montilla ha traslladat la predisposició de la cúpula de Nissan a que la planta de Barcelona opti a nous productes en la mesura que aquesta sigui 'competitiva', segons ha insistit, i ha instat tant l'empresa com els treballadors a posar-hi 'esforç' per tal d'aconseguir-ho.

Abans de la reunió els representants del Govern, amb Montilla, Carod-Rovira i Huguet al capdavant, han visitat la planta de Nissan a Oppama, una de les tres més grans del Japó d'aquesta multinacional, amb 1,7 milions de metres quadrats, ubicada a uns 50 quilòmetres al sud-oest de Tòquio. Abans d'iniciar la visita, el responsable mundial de processos de producció de Nissan, Toshiharu Sakai, ha explicat breument a la delegació del Govern les característiques de la companyia així com els seus projectes, entre els quals destaca la construcció de noves plantes de producció a Marroc, Rússia i Índia.

Abans de reunir-se amb els dirigents de Nissan, la comitiva del Govern de la Generalitat ha visitat la central de la companyia Honda, amb seu a Tòquio. En arribar, Montilla ha provat un nou model de cotxe d'hidrogen que encara no està al mercat, i posteriorment ha assistit, junt amb la resta de representants del Govern, a una demostració del robot d'Honda Asimo, abans de reunir-se amb els dirigents de la multinacional del motor. Sobre la companyia, Montilla ha explicat que pateix els problemes propis de la conjuntura econòmica però ha assegurat que es tracta d'una factoria que té 'futur' i una 'excel·lent consideració dins el grup'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
dani fletxa reus
10 de desembre de 2008, 12.20 h

Els acords d'en Montilla, Carod, Huguet i cia, seràn,del tot segur, perjudicials pels treballadors de Nissan i profitosos per l'empresa, cap treballador haria de votar mai mes als membre del Tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de desembre de 2008, 01.07 h

Sí sí, VENENT cotxes no et fot!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.