directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod demana a la comunitat musulmana que compagini creences amb integració

Ha demanat que facin compatible "aquesta fe amb la nova ciutadania"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en una visita a l'oratori musulmà de Mataró (Maresme), ha demanat a la comunitat musulmana que compagini les seves creences religioses amb la integració a la societat catalana. Carod ha reclamat en nom del Govern de la Generalitat que "no es tanquin a l'interior dels oratoris ni de les mesquites".
musulmans resant
Comparteix
   


Etiquetes
"Jo els demano que continuïn amb la fe religiosa que vostès lliurement han optat, que probablement han rebut dels seus pares i de les seves mares, però que facin compatible la legitimitat d'aquesta fe amb la seva nova ciutadania", ha afegit .

Carod ha destacat que l'islam forma part de la història de Catalunya i ha remarcat el mal ús que fan algunes persones d'aquesta religió. Ha recordat que l'executiu català està treballant en una nova llei de centres de culte per garantir la llibertat religiosa i fer compatible la seguretat i la dignitat.

Carod ha visitat l'oratori de l'Associació Cultural Musulmana Al Ouahda de Mataró (Maresme) amb la directora general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll; el president de l'Associació Al Ouahda, Driss Ahmadi, i l'alcalde en funcions de Mataró, Joan Antoni Baron.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
kuldemandril fletxa tortosa
6 de juny de 2007, 07.38 h

Ja hi som amb el de sempre: com que no penso com tu rebo el títol de xenòfob. Però això ja no em fa sentir malament: jo no critico una procedència sinó un comportament que, pel que es veu, l'Enric no ha observat. Però és que ho tenim davant dels ulls: vés a l'hospital i mira qui es reprodueix més a Catalunya. Ells mateixos se'n riuen del fet que no ens reproduïm! Ho dic perquè ho he vist i ho he sentit. Vés en un barri amb majoria musulmana (que ja n'hi ha) i observa com et reben. V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Enric fletxa La Plana Baixa
5 de juny de 2007, 12.43 h

Al comentarista de Tortosa:

De quina importància demogràfica parles? Tu saps el temps que cal per a que els descendents dels musulmans que viuen a Catalunya siguin majoritaris? A més a més, els de les generacions nascudes a Catalunya seran catalans, hauran adquirit la influència i nivell de vida de la societat catalana, cosa que farà que es reprodueixin menys i molts no seran musulmans. De fet, ja hi ha molts nascuts a Catalunya fills d'immigrants musulmans que parlen català i tenen els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Àlex fletxa Granollers
5 de juny de 2007, 12.02 h

Els imans són el problema. Venen directament d'un concepció de l'islam medieval. Són talibans i integristes. Però el pijor es que comanden les mesquites i manipulen les ments dels fidels musulmans. Intentant que tinguin el mateix model de vida que als seus països. O fent-los creure que han de fer una suposada reconquista. Aquests imans els haurien de tornar de pet al seu país. Però clar això és racisme i intolerància.

Desprésn passa el que passa quan ja els han manipulat o com el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
kuldemandril fletxa tortosa
5 de juny de 2007, 08.00 h

De portes endins, per a la comunitat islamica, no som més que infidels que els vam fotre Al-Andalus fa un munt de temps. Per a ells, no és pecat mentir-nos ni embaucar-nos. No tenen cap mena d'intenció d'integrar-se sinó que estan duent a terme una "reconquesta" demogràfica.
El senyor Carod Rovira, com tots aquells que s'adonen de la importància demogràfica d'aquesta comunitat, es dedica a respatllar-los en el sentit del pèl i a ensabonar-los. Fan el ridícul. Ells només pensen en treu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.