directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 21 de setembre de 2024 03:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els antibolonya ocupen una nova facultat a Girona

L'ocupació és indefinida 'fins que ens escoltin i hi hagi diàleg'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Uns 150 estudiants de la Universitat de Girona han recorregut els carrers de la ciutat en una manifestació silenciosa contra la implantació del procés de Bolonya. La concentració ha començat davant el rectorat de la UdG i ha continuat fins arribar a la facultat d'Educació i Psicologia. Allà, preveuen que almenys una cinquantena dels universitaris hi passin la nit en una ocupació que és indefinida. 'Fins que ens escoltin i hi hagi diàleg', ha avançat un dels portaveus de l'assemblea, Adrià Delgado. La intenció és 'pressionar' perquè es 'congeli' la implantació del Pla Europeu d'Ensenyament Superior, el procés de Bolonya, fins que hi hagi un consens en la comunitat educativa.

Comparteix
   

Després de diferents facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la protesta dels estudiants catalans contra el procés de Bolonya ha arribat aquest dimarts a Girona. Després d'una manifestació silenciosa només interrompuda pels aplaudiments dels assistents pels carrers de Girona, han arribat a les portes de la facultat d'Educació i Psicologia on han donat el tret de sortida a una assemblea d'estudiants.

De moment, el primer pas ha estat ocupar la facultat on una cinquantena d'universitaris hi passaran la nit o les nits, depenent de la resposta que rebin de rectorat. Afirmen que encara no han rebut cap invitació per part de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, per posar les cartes sobre la taula i debatre quin ha de ser el futur de la universitat catalana i quines són les reivindicacions dels estudiants. Com a mostra d'aquesta 'falta de diàleg', els estudiants han fet tota la manifestació amb unes cintes adhesives en forma de creu sobre els llavis que simbolitzen la interacció i participació que creuen que els han deixat tenir en aquest procés.

'Els estudiants no hem tingut veu', han criticat els estudiants. Consideren que el procés de Bolonya és una mètode que preveu privatitzar els estudis superiors i convertir-los en un negoci. A més, opinen que el mètode educatiu –basat en l'avaluació continuada i l'assistència a les aules- és un fre per aquells estudiants que necessiten treballar per pagar-se els estudis. 'Elitisme' és la paraula que segons els estudiants defineix el procés que estan duent a terme a les universitats en la equiparació dels estudis a l'entorn europeu.

En el manifest han posat de relleu que els preus per estudiar una llicenciatura seran de dues a sis vegades més elevats i que hi haurà poques places i dificultats per accedir a estudis de postgrau. Per això, i fins que rebin alguna resposta per part del rectorat de mesa de diàleg han afirmat que ocuparan la facultat on hi faran tallers tot el dia però sense interrompre el ritme habitual de les classes. Si no té efecte aquesta protesta, es plantegen fer una tancada que suposaria suspendre l'activitat acadèmica.

Diàleg, conèixer els dèficit pressupostari de la UdG –perquè afirmen que Bolonya suposaria incrementar aquest dèficit-, que es faci un referèndum vinculant, que s'aturi el procés fins arribar a un consens, retirar els expedients al alumnes que han estat expedientats durant les protestes i garantir la participació dels estudiants són els sis punts que resumeixen les reivindicacions dels alumnes universitaris que a partir d'aquest dimarts dormiran en sacs de dormir a terra de la facultat d'Educació i Psicologia de la UdG.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.