directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Caixa es plega al pla del Govern espanyol i crea Caixabank per traspassar tot el seu negoci bancari

L'entitat presentarà els seus resultats aquest divendres · L'executiu estatal aprovarà el mateix dia el decret per forçar la reconversió de les caixes

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Finalment, els consells assessors de La Caixa, Criteria i Microbank han decidit tirar endavant la creació d'un nou banc que portarà per nom Caixabank. La nova entitat es quedarà amb les participacions financeres, el negoci assegurador i la resta de participacions industrials de Telefònica i Repsol, i tindrà un valor comptable de 20.600 milions d'euros. El canvi es vehicula amb el traspàs de negoci bancari de La Caixa, que tindrà més del 80% del nou banc, a CriteriaCaixaCorp, que es redissenyarà com a grup bancari. La nova entitat financera disposa d'un 'core capital' del 10,9%, superior al requisit del govern espanyol, després de dur a terme una emissió en bons convertibles de 1.500 milions d'euros. Per Isidre Fainé, president de La Caixa, la creació del nou banc suposa una 'fita en la història centenària de l'entitat'.

Comparteix
   


Etiquetes
Els consells d'administració de La Caixa i el seu holding Critèria han pres la decisió aquest dijous d'aprovar el trasllat del negoci bancari de la caixa a Criteria, que redissenyarà la seva estructura. Així, Caixabank rebrà les participacions industrials que figuraven a Criteria com Gas Natural o Abertis. Per la seva banda La Caixa es mantindrà com a caixa d'estalvis que operarà en el sector financer indirectament mitjançant Caixabank. La nova entitat neix sense cap actiu immobiliari ja que els immobles de la caixa procedents de Servihabitat, Metrovacesa i Colonial es quedaran a La Caixa.

L'anunci de l'operació es produeix el dia abans que La Caixa presenti els seus resultats aquest divendres. Aquest dijous, el hòlding ha deixat de cotitzar en borsa a l'espera que es concretés la seva reorganització. La Caixa és la primera entitat d'estalvis a nivell espanyol i europeu i el tercer grup financer de l'Estat. Naixia a principis del segle XX com a entitat privada d'estalvis destinada a treballadors i empresaris, que també els permetia assegurar-se un mecanisme financer en arribar a la vellesa o en cas de malaltia. L'entitat va aprofitar aquest nou model de gestió per escampar-se ràpidament pel territori català i les Balears i va destinar els seus excedents a les obres socials en forma d'assistència social, cultural i cívica. En aquesta línia, l'any 1990, la Caixa d'Estalvis i Mont Pietat de Barcelona es fusionaven.

Desè banc de la zona euro

El nou banc serà el tercer de l'estat espanyol per darrera de BBVA i Banco Santander i serà el desè de la zona euro. Isidre Fainé en serà el seu president mentre que Josep Maria Nin serà el conseller delegat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
un BANC fletxa no es el mateix que un BANK
28 de gener de 2011, 18.42 h

Algú pot aclarir-me per la "K" i no la "C" ..? o tenen sentiment oKupa ? fina ara no he tingut cap resposta.

Com es que aquesta entitat nova no escampi arreu del mon el nom amb un bon català. per que no es CAIXABANC..? PER COMTES DE CAIXABANK..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ernest fletxa Malgrat de Mar
28 de gener de 2011, 16.29 h

És clar que sí, Jordi-80!!! Independència i socialisme, no? Au, noi, ves a cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
un BANC fletxa no es bank de OKUPES.?
28 de gener de 2011, 13.28 h

Algú pot aclarir-me per la "K" i no la "C" ..? o tenen sentiment oKupa ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
28 de gener de 2011, 09.13 h

Ací tenim una de les principals entitats responsables de la misèria de Catalunya, de la seua espoliació, de la seua espanyolització i de la seua manca de llibertat nacional i independència. Per a quan unes eleccions lliures i democràtiques a la Caixa, entre els seus clients, per a triar el president i el consell de l'entitat?

Açò no és una democràcia; açò és una dictadura del capital!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de gener de 2011, 08.42 h

Aquesta entitat, no és la que va perdonar 700 milions de pessetes a ERC i 1.000 milions al P$C-P$OE poc després de signar l'ignominiós "pacte del Tinell" que va donar pas al 1er. tripartit a canvi de no parlar més de suprimir peatges i d'apujar-los com mai s'habia fet?.

Des d'aleshores que la Tura ja no va a fer el numeret al peatge de Mollet i en Puigcercós ha tret del seu discurs els pestges.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
28 de gener de 2011, 08.12 h

A aquesta entitat que patrocina la seleccio de futbol del pais vei els hi ha faltat temps per a aspañolitzar-se encara mes.
QUIN FASTIC

Independencia!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.