directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall trenca el silenci imposat per la direcció del PSC i assegura que votarà Tura

El diputat socialista creu que l'independentisme pren forma de 'resposta racional'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El diputat i exconseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que votarà Montserrat Tura com a candidata socialista a l'Ajuntament de Barcelona en les primàries que s'han de celebrar el 19 de febrer, segons ha declarat en una entrevista a RAC1. Tot i ser la seva preferència, també s'ha mostrat obert a 'donar una oportunitat' a l'altre candidat, Jordi Hereu, en el debat de primàries. El que no ha volgut revelar és si veu l'exconsellera de Justícia com a propera secretària general del PSC. Maragall trenca així amb el silenci que la cúpula directiva socialista va imposar als seus membres sobre el fet que no es posicionessin envers cap candidat, alhora que acontenta Tura, que aquest dimecres lamentava el 'poc suport públic' d'aquells que sí que ho feien en privat.  A banda, Maragall ha afirmat que l'independentisme ja no és una 'rauxa minoritària' sinó que pren forma de 'resposta racional', en ser preguntat per les recents paraules de Jordi Pujol.
Encara que Maragall vol donar una oportunitat a l'actual alcalde de Barcelona en el debat de primàries que vol 'seguir' i 'gaudir', l'exconseller ja ha fet públic que probablement el seu vot serà per a Montserrat Tura. Tot i ser la seva preferida, no s'ha aventurat a plantejar-la com a relleu de José Montilla en el càrrec de primera secretària del PSC.

'El PSC ha de plantejar una alternativa a la independència'

El socialista ha recordat que el PSC acaba d'obrir un període de reflexió i debat que ha de girar entorn de posicions i idees, i que els noms ja es concretaran més endavant. En aquest sentit, ha reconegut que el PSC ha de plantejar una 'alternativa visible' a Artur Mas i també a la independència, que ja no és una 'rauxa minoritària', sinó una opció que va agafant aspecte de 'resposta racional'.

Unes declaracions que ha donat com a resposta a les paraules de Jordi Pujol, que va sorprendre dimarts passat parlant obertament de la independència com una via possible. Ernest Maragall ha reconegut que s'ho pren 'molt seriosament', en especial les opinions del sociòleg Salvador Cardús sobre la independència, i que la seva obligació és proposar 'alguna cosa capaç de contrastar aquesta evidència'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.