directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao: 'Quan Mas va pactar l'Estatut amb Zapatero, va dir que mai més hauríem d'anar a Madrid a pidolar absolutament res'

El secretari general d'ERC creu que 'a Madrid s'hi ha d'anar a reclamar els 10.000 milions de dèficit fiscal'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha valorat avui el pla anticrisi presentat ahir pel president del Govern, Artur Mas, qui digué que reclamaria a l'Estat espanyol que es mantingués el nivell d'ingressos del 2010. Segons Ridao, 'no hem d'anar a Madrid a demanar permís ni a demanar perdó, el que hem de fer a Madrid és abordar les reformes estructurals començant pels 10.000 milions d'euros de dèficit fiscal, pel deute històric de la sanitat, i també per tota aquella despesa que el Govern de Madrid, per exemple amb la Llei de Dependència ens endossa i que no ens correspon'.
Joan Ridao, ERC
Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, ha recordat que 'va ser el mateix Artur Mas qui quan va pactar el nou Estatut amb Zapatero va dir que mai més hauríem d'anar mai més a Madrid a pidolar absolutament res'. També ha negat que el tripartit visqués en una 'disbauxa' pressupostària, sinó que 'va haver de superar la tensió assistencial amb àmbits com la sanitat, l'educació i els serveis socials en un context de crisi econòmica'.

Ridao també ha asseverat que 'sembla que aquest govern és captiu d'algunes promeses demagògiques i populistes de quan era a l'oposició, s'idealitzen les coses només per erosionar' en referència l'eliminació de l'impost de succions. Així mateix, ha ressaltat que en l'eliminació de la mesura dels 80 km/h, 'el conseller Recoder admet eficàcia i tot seguit recorda que és un compromís electoral, fet que demostra que és una mesura populista. A pesar de la polèmica, la mesura ha estat èxit pels experts en medi ambient i per evitar la sinistralitat. Es poden introduir correccions, en determinades hores del dia, però no es pot hipotecar la salut i la seguretat per arribar 10 minuts abans en cotxe'.

Caixes i bancs
Ridao també ha valorat que 'és respectable que la caixa es converteixi en banc no només per els nous requeriments internacionals de solvència i capitalització sinó per continuar creixent i per internacionalitzar-se'. Però aquest fet suposa acabar 'amb el model de caixes català, que és una història d'èxit. Del que es tracta ara és de garantir que es mantingui l'arrelament territorial, l'obra social i la funció financera social, només les caixes es van implicar en la venda de bons, i que això no afecti el crèdit i als clients menys lucratius', ha sentenciat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
capsigranys fletxa riumors
30 de gener de 2011, 20.04 h

Algun d'aquests dos llestets em pot dir cientificament d'on han tret que el deficit fiscal es de 20.000 M€. Jo porto molts anys darrera del deficit fisca, segur que més que aquests dos nou vinguts i no ho he trobat en lloc. La gent es creu el que es vol creure. L'ultim anys amb càlcul del deficit fiscal es del 2005. Un fet per la generalitat i l'altre pel govern de l'estat. Au aneu a l'escola abans de parlar tant. Segur que en Ridao ho coneix molt abans que en Ricard i en Manel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
30 de gener de 2011, 19.38 h

#6 Si l'Arturet no hagués anat a Madrid a prostituir l'Estatut a canvi de la presidència de la Generalitat (i ni aixó va saber fer, el molt inútil) potser ara estariem millor. A més, el finançament que tenim ara sí és el millor que hem tingut mai, aixó no vol dir que sigui bo, si no que és millor que el que teníem abans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de gener de 2011, 18.33 h

És que ningú a les hores es podia imaginar que ERC no només acceptaria, sino que faria la gran fantoxada de vendre com extraordinari "el millor finançament de la història", però ja s'ha vist que del tripartit P$OEmontillista dissenyat per ERC es podia esperar qualsevol cosa i més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
30 de gener de 2011, 12.34 h

Sr. Ridao, Vostè hauria de conèixer més bé que jo els dos mercenaris capitostos de corrupCiU. Vostè el què hauria de fer, és agafar una libreteta i anar-se apuntant totes les malifetes del govern que ara per babaus ens toca tenir. En menys d'un mes, n'hem hagut d'escoltar moltes per part de l'actual govern o desgovern diria jo, encara que la premsa i TV3 ens el mitifiquin com allò millor que mai ens ha passat a Catalunya. Apunti, apunti Sr. Ridao, no fos que se'n oblidés: Suport a la L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
29 de gener de 2011, 22.38 h

El dèficit fiscal de l'any 2008 va ser de 22.500 Milions d'euros...
Sr. Ridao, s'ha molestat en consultar dades abans d'inventar-se-les?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa bcn
29 de gener de 2011, 21.00 h

Ridao té tota la raó. CiU va fer un paper penós amb el pacte amb ZP, que va vendre com una maravella. Han passat 5 anys i continuem igual o pitjor. CiU ha fet demagògia a l'engròs i a consciència: concert econòmic (quan saben que és impossible, ara ja ni en parlen), reducció dels 80 km (tampoc no ho faran: els cauria una multa de la UE) i així amb tot. Però, en fi, volien el poder i ja el tenen. Gràcies al Grupo Godó, Pilar Rahola i tota la colla de propagandistes que han repetit c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Max fletxa Arenys
29 de gener de 2011, 19.41 h

"l'impost de succions"?

Erroni, però força apropiat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ricard fletxa Terrassa
29 de gener de 2011, 19.40 h

Algú li ha dit al Ridao que el dèficit fiscal és de 20.000 milions pel cap baix i no 10.000? I vostè Sr Ridao, 7 anys governant a Catalunya i què va fer per evitar el dèficit a part de fer president a un sucursalista del PSOE? Prou demagògia. L'única via és la DUI i molta pedagogia dels avantatges de l'estat propi. Tot es precipitarà quan fracassi la quimera del pacte fiscal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.