directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Treure's una llicència de caça a Catalunya i poder-la utilitzar a Extremadura, la clau per a sortir de la crisi

Els socialistes aposten obertament perquè les autonomies 'harmonitzin serveis' i 'comparteixin recursos' per reduir despesa

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El PSOE es presentarà a les eleccions municipals del 22 de maig amb un manifest electoral aprovat durant aquest cap de setmana a Saragossa en què aposta obertament perquè les comunitats autònomes 'harmonitzin serveis' i 'comparteixin recursos' amb el pretext de reduir la despesa pública espanyola. No es tracta de recentralitzar per recentralitzar, sinó que es tracta d''harmonitzar' per poder superar la crisi. Així, des del punt de vista socialista, una mesura clau perquè l'economia espanyola es recuperi serà que totes les autonomies fixin uns criteris comuns perquè els permisos i llicències de caça, pesca o activitats esportives emesos en una comunitat acabin sent vàlids a tota la resta.
PSOE, José Blanco
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest és un dels trenta punts que el PSOE ha aprovat durant la convenció i que mirarà d'aplicar després del 22 de maig si governa. Entre d'altres aspectes, també demana a les comunitats que estableixin un sistema compartit d'avaluacions educatives i que unifiquin les clàusules de contractació i concert de serveis públics, així com que concertin un 'marc normatiu mínim comú' en matèries com els horaris comercials.

El document que surt de Saragossa recorda a les comunitats que és moment de 'sumar forces' per 'assegurar la sostenibilitat de la xarxa de prestacions i serveis públics' i per aquest motiu els demana que promoguin 'sistemes de col·laboració interadministrativa' que permetin 'estalviar costos, racionalitzar el creixement i aprofitar a fons les capacitats específiques de cada comunitat autònoma per millorar la vida dels ciutadans'.

Homogeneïtzació de competències
Un primer paquet de mesures aposta per 'reforçar' el sistema educatiu i la 'igualtat d'oportunitats' creant 'un sistema compartit d'avaluacions' i un nou programa de formació per als professors. També reclama de les comunitats que signin acords entre elles per a l'atenció dels ciutadans que es traslladin entre territoris, incloent-hi la possibilitat que accedeixin al centre sanitari més pròxim independentment de si es troba a la seva comunitat. Aquesta cooperació s'hauria d'estendre a àmbits com l'atenció a les víctimes de la violència de gènere o les prestacions socials.

En matèria d'ocupació, el manifest aposta per la signatura d'un acord entre l'Estat i les comunitats per transformar els programes de formació i adequar-los a les noves necessitats del mercat de treball. En aquest mateix àmbit aposta per un programa comú de serveis d'ocupació per a menors de 25 anys que no estudiïn ni treballin, i per una 'coordinació efectiva' de la xarxa d'oficines d'ocupació.

Pel que fa a l'administració, el document aposta per la 'concertació' dels programes d'impuls d'inversions en I+D+I i de les mesures de suport a les iniciatives empresarials. També per la creació d'acords entre autonomies que 'propiciin' un 'marc normatiu mínim comú a totes les administracions en aquells àmbits d'especial interès per a l'actuació empresarial', com per exemple les llicències d'obertura, els horaris comercials i les normes de protecció dels consumidors.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
30 de gener de 2011, 20.04 h

INDEPENDÈNCIA, JA!!!


VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Marga B. fletxa Barcelona
30 de gener de 2011, 18.33 h

Un d'aquests nous "acords entre autonomies" és la "colaboració" de Valencia i Catalunya (de Madrid, no) amb un centre estatal de les noves tecnologies (crec), "liderat" per Saragossa: una altra mena d'espoli (de tota la feina feta a Barcelona, p.e.), però aquesta vegada, directament d'una comunitat a una altra (sense pasar per Madrid, ara no fa falta) i és clar, en castellá!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de gener de 2011, 18.28 h

A mi em sembla perfecte que un document expedit per la Generalitat de Catalunya t'obri les portes del mon.

I no només a Extremadura, sino que el desitjable seria que una llicencia de caça emesa per la Generalitat de Catalunya. fos reconeguda a Extremadura, Baden-Wutenberg, Alsacia i la Xina Popular.

Faria goig, oi?, i un reconeixement internacional acollonant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de gener de 2011, 14.37 h

Patètic! Ens anul·len com a individus sempre. I ara ens conviden a la barbacoa preelectoral. Posant els drets dels animals pel mig. No en tenen prou amb els toros que ara hi han de posar la resta dels animals com a excusa per intentar-nos persuadir. Quanta poca ètica que tenen els governants d'aquest estat espanyol!!
Podrien buscar altres excuses! Busqueu llicències europees, no estatals. Com el carnet de conduir, que el puc fer servir com a mínim als països de la Unió Europea.
I per fav... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
independència fletxa per alliberar
30 de gener de 2011, 14.32 h

#4 de impostos ? minim un 10 % més que els autonomistes receptors
multinacionals ? si tu en tinguessis,les tindries a catalunya ? estaries pensant en deslocalitzar-te a la meseta ... jeje de jeta que teniu.
per cert,soc autonom ( et quedes més tranquil ? ) i l´ho de pendrà pel c......això si .... que es el que tenim que fer tots, amb espanya i els seus
interesos ¡¡ que no son els nostres !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
cherpa fletxa blanes
30 de gener de 2011, 14.01 h

#1


Quant pagues de impostos? tal com parles sembla que tinguis 4 multinacionals i 4000 treballadors? no seras funcionari? espero que no perquè sinó es per enviarte a prendre pel cul...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Sant Celoni
30 de gener de 2011, 12.58 h

#1 Totalment d´acord amb tu... espanya fa temps que ens va declarar la guerra econòmica i Catalunya s´hagut d´espavilar cercant mercats fora del territori estatal (recordeu aquell famós boicot patètic-fastigós contra el cava català de fa no sé quin nadal...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de gener de 2011, 12.21 h

Je, je, je: Ara resultarà que els caçadors sanguinaris ens trauran les castanyes del foc. Només em faltava escoltar una bajanada rídicula com aquesta. Valga'm Déu, estic vivint en un país on la intel·ligència brilla per la seva completa absència. Això seria igual com dir-me que el futbol també ens traurà de la greu crisis. Hi havia una velleta que no volia morir mai, perquè cada dia de més que vivia veia coses que mai li haguessin passat pel cap. I jo em penso que veient el què v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
independència fletxa per alliberar
30 de gener de 2011, 10.33 h

compartir serveis amb espanya ?? quin negoci es aquest ?? qui i sortiria guanyant ? els de sempre evidentment.
no volem comparti rés , amb qui no ens acepta tal i com som
no volem compartir res , amb qui treballa i s´esforça menys
no volem compartir res,amb qui ens espolia i ens maltracta
no volem compartir res, amb qui ens retalla els drets democratics
no volem compartir res, amb qui ens diu ,paga i calla
no volem compartir res, amb qui ens obliga a parlar amb la seva llengua
no volem compa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.