directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas es fa enrere i confessa que es planteja no votar a la consulta del 10-A

El president de la Generalitat diu ara que té 'un dilema' · Fa nou mesos proclamava que 'òbviament' votaria a Barcelona

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'inesperat compromís independentista de Jordi Pujol ha accelerat el debat sobiranista al volant del Govern de CiU i, des de la federació nacionalista, es llancen missatges contradictoris que condueixen a l'habitual ambigüitat amb què els successius governs Pujol van esquivar el dabat sobre la independència de Catalunya. Només en aquest context s'entenen les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a El Periódico d'aquest diumenge, on assegurava que es troba davant un 'dilema personal' arran de la consulta sobre la independència que se celebrarà el proper 10 d'abril a Barcelona. Mas reitera que el seu vot seria pel 'sí' a la independència, però es planteja no anar a votar perquè ara, a més de ser 'l'Artur Mas ciutadà' se sent 'president dels set milions i mig de catalans', i d'aquests n'hi ha molts que 'estan en contra' de l'Estat propi. Fa tot just nou mesos, coincidint amb la tercera onada de consultes independentistes, el llavors candidat de CiU a la presidència va assegurar que 'òbviament' participaria a la consulta de Barcelona, com recull l'àudio adjunt.

artur mas
Comparteix
   


Audios relacionats
Artur Mas: 'òbviament jo hi participaré' (MP3, 55'')

Escolta audio


Etiquetes

Respecte al 10 d'abril 'tinc un dilema, sincerament, gairebé personal', confessa Mas a Enric Hernàndez, director de El Periódico. 'Perquè ara, a més a més de ser l'Artur Mas ciutadà, sóc el president de Catalunya, i per tant em sento president dels set milions i mig de catalans i catalanes. I d'aquests set milions i mig, molts estan a favor d'un Estat propi, però n'hi ha molts altres que hi estan en contra. Tinc aquest dilema: dia 10 d'abril, si es fa aquesta consulta, decidir si Artur Mas ha de ser un ciutadà com qualsevol altre i votar com a tal', explica el president de la Generalitat.

Fa nou mesos defensava el contrari
Les paraules del president de la Generalitat confessant que s'està repensant la seva participació a la consulta sobre la independència de Barcelona sorprenen perquè fa tot just nou mesos Artur Mas defensava el contrari. En el marc de la diada de Sant Jordi, dos dies abans de les consultes del 25 d'abril, el llavors precandidat de CiU a la presidència assegurava que els referèndum 'tenen transcendència, testimonialment i simbòlicament' i defensava que les consultes 'no només són una resposta a una possible sentència del TC, serveixen per anar enfortint la consciència nacional de Catalunya'. En aquell context i davant la pregunta d'un periodista, Artur Mas va assegurar que 'quan n'hi hagi a Barcelona, òbviament jo hi participaré'.

 

Un revés a les bases de CDC i al dret de decidir
Si finalment es confirma que Mas es fa enrere i decideix no comprometre's amb el procés de consultes, el president trencaria el discurs que ha mantingut CDC fins ara donant suport al procés dels referèndums. Cal recordar que es compten per milers els militants convergents han col·laborat i col·laboren encara a tirar endavant les consultes sobre la independència. En aquest sentit, són nombrosos els dirigents de CDC que han relacionat les consultes independentistes amb l'exercici del dret de decidir, l'aposta que, almenys sobre el paper, defensa actualment CiU. Un hipotètic no-vot d'Artur Mas l'arrenglaria, a més, al costat dels polítics de PPC, PSC i alguns elements d'Unió Democràtica que han declinat participar a les consultes sobre la independència, l'última gran manifestació de democràcia nascuda de la societat civil, una experiència que ha traspassat fronteres i ha servit per visualitzar el cas català al món en desenes de mitjans de comunicació de rellevància internacional.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
robert fletxa Cadaqués
6 de febrer de 2011, 20.42 h

El que és molt trist és que el poble català li hagi donat confiança per fer-lo President, quan tots em vist el tarannà polític de Conveniència y Unció en els darrers anys. Ens roben 60 milions cada dia, ens insulten, ens menyspreen dia si dia també i el "nostre" President encara té la barra de dir que no anirà a votar per no molestar als qui estàn en contra de les consultes, i els altres, que en total sumem 76 diputats, que no som dignes del seu respecte? Patètic, ara resulta que t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
1 de febrer de 2011, 10.40 h

#20 Molt d'acord, però amb l'exemple que dóna aquest "presidentet" de barri (amb perdó dels presidents honorables d'associacions de barris), anem bé per anar a Sans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Miquel d'Amsterdam fletxa Barcelona - Amsterdam q
1 de febrer de 2011, 00.37 h

Que es vegi ara qui té els collons ben posats i qui no.
Que es vegi ara a qui han votat la majoria de catalans.
Un home covard que diu una cosa i després en fa una altra.
Un polític 'pur sang' que tira la pedra i amaga la ma.
Per aconseguir els vots dels independentistes diu coses a favor de la independència, però a l'hora de la veritat no farà mai res per fer un pas endavant.
Perquè ho hauria de fer? El seu sou depèn de l'status quo actual, de que Catalunya segueixi sent una comun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Catalunya Estat fletxa Catalunya Nació
31 de gener de 2011, 23.47 h


Jordi Puig, RIDÍCULS només sou la gent q qüestioneu la Democràcia en funció del resultat d'un referèndum. Tan sols el fet de preguntar-li la gent el que pensa i q la gent ho pugui fer lliurement és una celebració de participació ciutadana. Per a mi la Consulta del 10A serà un èxit, com totes les celebrades fins ara, pq ha permès la gent expressar lliurement la seva opinió sobre un tema d'interès nacional. Tu queda't a casa amb la teva vida fàcil de criticar q mentrestant la rest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
31 de gener de 2011, 23.40 h

Els que no volen un estat propi també poden anar a votar senyor Mas, així que no posi l'excusa que ha de representar a tots els catalans! Vostè voti, ningú li demana que digui què vota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jordi Puig fletxa Terrassa
31 de gener de 2011, 23.00 h

Més encara, només cal llegir els comentaris de la majoria dels participants en aquest fòrum per constatar que l'animadversió cap al que representa Artur Mas està per sobre de l'estima que diuen sentir per la nació comuna... i així se't desapareixen les poques ganes de votar que es podien tenir quan van començar les consultes. Si vull ajudar al Portabella o al Laporta a les municipals de Barcelona, ja els votaré -és un exemple, no una realitat- al mes de maig, no col·laborant en consu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi Puig fletxa Terrassa
31 de gener de 2011, 22.55 h

Em sembla molt bé. Més encara, crec que seria convenient per a l'independentisme posposar la consulta de l'abril a Barcelona. Vistos els resultats de les darreres consultes (poc més d'un 10% a Terrassa) és més intel·ligent deixar de fer el ridicul amb pseudo-referendums. Si algun dia s'ha de fer, que es faci bé, organitzat pel Govern i amb garanties internacionals. La resta són "paripés" que només beneficien a les minories de SI, Esquerra i RCat... (i quan dic minories, ho dic a la vi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Catalunya Estat fletxa Catalunya Nació
31 de gener de 2011, 22.47 h

Senyor Mas, vosté no és el president dels catalans, perquè no creu en el dret sagrat de la democràcia q és el VOT! Espero q els ciutadans / es li donin una lliçó i estiguin a l'alçada d'aquest país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
31 de gener de 2011, 18.32 h

Caram amb els Govern dels millors, no en surten d'una que cauen a una altre
http://www.naciodigital.cat/post/21956
Aquest Govern Convergent comença a fer tuf a podrid i accentua el tuf a corrupte


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
31 de gener de 2011, 17.34 h

Senyor Artur Mas, vostè diu que té un dilema. Doncs jo el puc ajudar:
Com a president d'una nació (no d'una autonomia) és ara més que mai que vostè ha d'estar a l'alçada de les circumstàncies. La democràcia s'exerceix cada dia. Amb paraules però sobretot amb fets. Si no hi ha fets, les paraules es podreixen.
Vostè i el seu partit acaben de guanyar unes eleccions per golejada amb 62 diputats! Vostè està més fort que mai.De què té por? Té por, potser, de parlar clar? Té por de p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.