directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Campanya via Twitter perquè la Generalitat pregunti per la independència a les seves enquestes

La petició va destinada inicialment a Joana Ortega, la consellera de Governació · Entre els adherits s'hi compta Ernest Benach

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

'Demanem a @joanaortega que el baròmetre d'opinió política pregunti directament sobre la independència'. Aquesta és la demanda que articula una petició via Twitter que demana a la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions institucionals que incorpori a les enquestes del Baròmetre d'Opinió Política una pregunta directa sobre la independència. Fins ara, el Baròmetre permet opinar sobre les relacions Catalunya-Espanya a partir de quatre opcions. Els signants de la petició demanen a Ortega una nova pregunta directa sobre el vot en un referèndum d'independència, que només es pogués respondre amb 'sí' o 'no' per tal de conèixer el suport de l'independentisme al país. La petició ja ha estat signada per 150 internautes, entre ells l'expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

benach campanya
Comparteix
   


Etiquetes

L'impulsor de la iniciativa, Xavier Mir, assegura que aquest canvi als Baròmetres 'no tindria cap cost econòmic i permetria fer el seguiment del suport a la independència i detectar en quin moment deixa d’haver-hi risc de fractura social'.

 

Resposta de Joana Ortega


La petició de Mir ja ha estat rebuda per Joana Ortega, que en un comentari al seu blog confessa estar patint 'pressing' via Twitter. 'De moment el que et puc dir és que no tinc una resposta encara, però que espero poder tenir-la aviat', explica la consellera. 'Espero que puguis disculpar aquests períodes de silenci digital, darrerament porto una agenda complicada', rebla Ortega.

 

Possible canvi de destinatari


Per altra banda, s'especula amb un possible canvi de destinatari de la petició, ja que com recorda el periodista Ferran Casas, el Centre d'Estudis d'Opinió, responsable dels Baròmetres, ha passat a dependre del Departament de Presidència.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
1 de febrer de 2011, 12.58 h

Reitero el què he dit abans, si de tot això que explica Portell al comentari 2, prou complicat per cert, no s'explica, no es diu i no se'n fa cap mena de pedagogia IMPARCIAL, torno a repetir, i abans d'iniciar l'enquesta, el resultat de la mateixa només serà afavorida per un NO a la independència aclaparador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
31 de gener de 2011, 22.27 h

El Senyor Benach, el que va votar en *CONTRA* de l'admissió a tràmit de la ILP pel Referèndum.... tot un exemple


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
portell fletxa Argentona
31 de gener de 2011, 18.47 h

Segons la Fundació Joseph Irla, el déficit fiscal estimat per l’any 2008 haurà estat del 10,2 % del producte interior brut (PIB), ès a dir, pràcticament 22.000 milions d’euros i un equivalent a uns 3.000 euros per cátala i any.
Fàcilment podem estimar què pot representar aquest déficit per a una familia. Per Per a una familia de tres membres són 9.000 euros. Per una de quatre membres són 12.000 euros i per una de cinc membres són 15.000 euros. Si tens més persones a la teva ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 de gener de 2011, 12.01 h

Segur que sigui com sigui, vull dir que depengui de qui depengui la responsabilitat d'emètre una consulta d'aquestes característiques, segur que estarà manipulada. Ja s'ha vist amb les declaracions d'en mas, com han d'anar les coses. D'altra banda, la meva opinió és que, tirar endavant una consulta com aquesta, sense haver fet cap mena de pedagocia popular i imparcial sobre el què representaria tenir o no tenir independència, el NO, el tenim cantat abans d'hora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.