directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Villatoro agafa les regnes de l'Institut Ramon Llull amb 'immediatesa, entusiasme i il·lusió'

Villatoro vetllarà perquè els productors de cultura catalans surtin a l'exterior i tinguin visibilitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Malgrat la contenció i l'austeritat que marcaran el seu mandat al capdavant de la direcció de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro s'ha compromès a treballar perquè la cultura catalana guanyi visibilitat a l'exterior i els productors i la creació cultural catalana surtin de les fronteres de Catalunya. Ser internacionals doncs, és una de les prioritats de Villatoro, que creu que és un dels requeriments de la cultura catalana actual i considera que l'IRL n'és la principal eina. L'escriptor i periodista que aquest dilluns ha estat ratificat al càrrec pel consell de govern de l'Institut Ramon Llull ha assegurat que treballarà amb 'immediatesa, entusiasme, il·lusió i ganes'.
vicenç villatoro
Comparteix
   


Etiquetes
Vicenç Villatoro ha estat nomenat aquest dilluns director de l'Institut Ramon Llull pel consell de govern de la Institució que s'ha reunit a la seu de la Conselleria de Cultura. Villatoro agafa el relleu de Josep Bargalló satisfet de la confiança que li ha fet el consorci en un terreny que li sembla, ha reconegut, importantíssim.

Donar-se a conèixer fora, principal prioritat

El nou director del Ramon Llull ha defensat que 'el requeriment essencial' de la cultura catalana i balear és 'sortir a fora', perquè considera que hi ha una 'potència de creació' que no en té prou amb el mercat i consum intern. Per això, segons el periodista i escriptor, calen eines que afavoreixin aquesta internacionalització i ha reconegut, l'Institut Ramon Llull n'és una. Per això ha dit que agafa el càrrec amb 'immediatesa, entusiasme, il·lusió i ganes'. Una de les primeres tasques que durà a terme és completar l'equip i les vacants que a finals d'any van quedar per cobrir. Villatoro és conscient de l'època en què agafa aquest relleu i per això ha defensat treballar amb contenció econòmica i austeritat.

En aquest sentit, està convençut que es pot treballar 'interioritzant' aquesta austeritat però cal, ha afegit, que la cultura catalana, la màxima beneficada de l'IRL, la noti 'el menys possible'. Per aquest motiu, segons Villatoro, cal explicar la tasca de l'IRL per demostrar que el diner públic destinat a l'Institut Ramon Llull s'utilitza correctament.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.