directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El 'Financial Times' torna a atacar Catalunya acusant-la d''amenaçar' els esforços del govern espanyol

El diari econòmic entrevista Andreu Mas-Colell, que admet l'alt endeutament del Govern però recorda que el dèficit és 'heretat'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El diari econòmic Financial Times (FT) creu que el deute de Catalunya és una amenaça perquè l'estat espanyol pugui superar la crisi de l'eurozona, segons la publicació del rotatiu en la seva edició d'aquest dimarts. En una entrevista concedida a l'FT, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, admet que els més de 10.000 milions d'euros del deute de Catalunya 'no són una quantitat insignificant', però afegeix que aquesta situació no és responsabilitat total de l'actual govern, i destaca que es tracta d'un deute 'heretat' del govern anterior.
financial times
Comparteix
   


Etiquetes
Segons el FT, les comunitats autònomes de l'estat espanyol 's'han convertit en el nou front del camp de batalla' del president de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, que intenta 'convèncer els inversors que el seu govern pot dur a terme el programa d'austeritat i recuperar el control de les finances públiques'.

Mas-Colell explica al diari econòmic que Catalunya necessita el finançament per cobrir el 'dèficit heretat'. Tal com publica el FT, el govern acumula retards de fins a 3.000 milions d'euros en el pagament de deutes a Madrid.

El rotatiu anglòfon destaca que Zapatero 's'ha compromès a reduir el dèficit públic', però que ha rebut l'advertència d'economistes sobre el 'creixement del deute regional i municipal que podria afeblir la credibilitat del pla d'austeritat als mercats internacionals'. Les comunitats autònomes de l'Estat compten amb un deute total de 107.000 milions d'euros, un terç del qual correspon a Catalunya, segons el rotatiu econòmic.

El govern espanyol 'ha imposat límits estrictes al dèficit regional' i 'ha accelerat altres reformes econòmiques i financeres', segons el diari. Fa dues setmanes, també en una entrevista amb el FT, Zapatero va advertir que el govern espanyol 'intervindria' si les comunitats autònomes no 'controlaven la seva despesa pública' i que marcaria de prop les comunitats que s'excedissin amb el dèficit, ja que, segons va dir, qui carrega amb la responsabilitat final de la situació econòmica és el govern espanyol.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
ops fletxa .
1 de febrer de 2011, 17.06 h

No va ben bé així la cosa, llegiu-vos l'article i veureu que és ponderat, exposa l'estat de les finances de la Generalitat, que és desastrós, i deixa entreveure que les coses no són com semblen, puix la Generalitat suporta una gran càrrega de serveis (és justament el Govern central amb una despesa del 30% del total, qui genera més dèficit, això ho dic jo), i que està subfinançada degut als pactes espanyols. Què hi falta a l'article?, dir clarament que ens donen per cul. Però no v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.