directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carretero hauria demanat a Puigcercós retornar a ERC

El líder de Reagrupament planteja un retorn esglaonat dels dirigents de RCat · El republicà l'hauria emplaçat a treballar per les municipals per generar un marc de confiança

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El sorprenent acostament del president de Reagrupament, Joan Carretero, a ERC després d'escindir-se'n, sumat a la materialització d'acords entre republicans i reagrupats per concórrer de bracet a les eleccions municipals a poblacions tant significatives com Puigcerdà, Sant Cugat i fins i tot Barcelona, podria ser l'inici del retorn dels dirigents de Reagrupament a ERC, que ara Carretero considera que ha de ser 'el pal de paller de l'independentisme'. Carretero i Joan Puigcercós ja haurien celebrat fins a tres reunions en aquests darrers mesos, segons que ha pogut saber directe!cat de fonts republicanes. En aquest mateix sentit, el periodista Jaume Clotet desvela en un article d'opinió que en una d'aquestes trobades, el metge de Puigcerdà hauria plantejat un retorn esglaonat de dirigents de RCat a ERC, i Puigcercós l'hauria emplaçat a treballar per les municipals per generar un marc de confiança abans d'anar més enllà.
Des de Reagrupament s'acaba de fer públic un comunicat que nega qualsevol possibilitat d'un retorn de Carretero a ERC però no nega les trobades amb Puigcercós. Amb tot, l'article en qüestió també exposa que Carretero hauria proposat a Puigcercós un retorn esglaonat de dirigents d'RCat a la formació de la qual es van escindir, punt que RCat no desmenteix. Entre aquests dirigents, s'hi podrien trobar persones de la màxima confiança del líder de Reagrupament com Rut Carandell o Roger Granados, que aquest mateix cap de setmana es fotografiaven donant la mà al candidat d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella, i el seu equip després de segellar el pacte per concórrer plegats a les eleccions municipals a la capital del país.

La resposta de Puigcercós a aquest retorn de reagrupats hauria estat contrària -com a mínim d'entrada- a rebre amb els braços oberts aquells que van deixar el partit donant un cop de porta. El líder republicà, que ha de fer front en els propers mesos a la renovació del partit, hauria emplaçat Joan Carretero a donar mostra de la seva bona voluntat treballant conjuntament amb Esquerra per als comicis municipals del 22 de maig per així generar un clima de confiança que, eventualment, pugui desembocar en una futura col·laboració estable.

Joan Carretero: sumar però no fusionar
El president de Reagrupament ja havia obert la porta a que Reagrupament pugui acabar sumant-se al projecte d'ERC. Joan Carretero es manifestava dies enrere a favor de 'sumar' però no 'fusionar' RCat a ERC. Tot i admetre que ERC té una dimensió molt superior a RCat apostava perquè es poguessin respectar les 'peculiaritats' de Reagrupament en un marc de col·laboració. Aquesta possibilitat, segons Carretero, només seria viable si ERC decideix convertir-se en el pal de paller de l'independentisme i s'allunya de la referència de l'eix esquerra-dreta. I advertia que si els republicans opten per aquesta segona possibilitat, l'acord serà 'pràcticament impossible'. Tot i això, a l'espera d'acabar de conèixer els detalls d'alguns dels pactes municipals, la suma a Puigcerdà, Sant Cugat i Barcelona suposa la inclusió de reagrupats en les llistes d'ERC ja que els vots que es destinin a aquestes candidatures se sumaran al còmput de vots d'ERC a l'hora de formar els consells comarcals i les diputacions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
4 de febrer de 2011, 10.16 h

-tornar a erc. No 'retornar'
-ja haurien tingut tres reunions aquests darrers mesos. No 'celebrat fins a' 'en aquests'
-hauria proposat. No 'plantejat'
-li hauria demanat. No 'emplaçat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Carles fletxa Barcelona
1 de febrer de 2011, 23.04 h

Doncs a mi em sembla bé, però que no ens vinguin amb la cantarella de la unitat si us plau... reintegració i punt. I ep! Tant de bo que RCat esquitxi (i molt) l'ideari d'Esquerra. Si això és així, fantàstic. Sinó haurà estat tot una grandíssima pèrdua de temps!

Mira, jo us en proposo el nom: Esquerra Reagrupada de Catalunya

No cal ni canviar les inicials!! XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Albert fletxa Barcelona
1 de febrer de 2011, 21.31 h

Això de Reagrupament sembla com l'Acebes després de l'11-M. Tot una conspiració contra ells. Ni la Lomas estava liada amb el Carretero ni parlaven amb ERC ni res de res. Després resulta que l'endemà de les eleccions ja demanaven reunió amb ERC (reunió de La Roca) i que Carretero no desmenteix que s'hagi reunit amb Puigcercós. Jo tinc clar que SI és l'única opció independentista que no m'enganya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
1 de febrer de 2011, 20.54 h

Aquesta notícia és una INTOXICACIÓ. I afegiré que si Carretero tornés a Esquerda hi aniria pràcticament sol per que el 80% dels reagrupats NO haviem estat mai a Esquerda i del 20% ex-Esquerda la majoria no en volen saber res d'aquest viatge que us haveu inventat.

De manera que Carretero s'en pot anar a Esquerda si vol (és ben lliure de fer-ho) però REAGRUPAMET seguirà (seguirem) endavant amb el projecte.

Entesos? Si us agraden els culebrots us podeu hipnotitzar amb Tele-5.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ivan fletxa Avinyó
1 de febrer de 2011, 20.49 h

Home, la veritat és que Laporta és molt amiguet dels convergents de la Fundació Catalunya Oberta, collons, en va col-locar uns quants al Barça: Joan Oliver, Sala i Martin, Vicent Sanchis, Salvador Sostres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jordi-80 fletxa València
1 de febrer de 2011, 20.02 h

#24 Clar que hi ha proximitat i connexió entre Solidarnosc i corrupCiU, però si no veiem que també n'hi ha, i anterior, entre ReaCiUpament i els convergents, ens la tornaran a pegar. CorrupCiU ha fet servir eines exteriors per a atacar ERC, i ha resultat Solidarnosc més efectiva que la de Carretas; per tant, llença aquesta al fem. I ara, els reaCiUpats, volen trobar un recer on refugiar-se, o potser volen tornar a fer mal a ERC des de dins. Compte amb ells!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
1 de febrer de 2011, 19.55 h

#24 la teva es segurament una de les millors aportacions fetes avui davant aquesta "noticia" o millor dit "contra-noticia". Esbrinar qui hi ha al seu darrera es molt fàcil., tal i com molt be dius només es feta a mida de CiU i del SI. , per tallar de soca arrel els intents mes o menys fructífers de anant sumant.hi gent a la opció mes representativa per aglutinar tot l'espai independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pere Joan fletxa Sants
1 de febrer de 2011, 19.50 h

Jo també llegeixo el comunicat de RCAT i enlloc neguen els contactes. És a dir que reunir-se s'han reunit. Per a què ho feien doncs, per parlar del temps?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ramon fletxa St. Cugat
1 de febrer de 2011, 19.47 h

Quina baixada de calces! Quina vergonya em fan sentir haver-los votat el 28-N. Això, a banda, demostra el que sempre, malgrat neguen els associats, que eren o són una escissió d'Esquerra i punt (els qui no provenen d'ERC, com si en vinguessin, tant es). Llastimós!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pep fletxa Alt Empordà
1 de febrer de 2011, 19.44 h

Aquest tipus de noticies busquen descaradament fer mal tan a Rcat com a ERC..el mes important és que ERC i Rcat van fent coalicions electorals i això sembla que molesta tan a CiU com a SC. Vet aquí l'article!!!
Jo personalment veig molta proximitat entre CiU i SC, tots dos van fent el seu paperet però en el fons estan fets de la mateixa pasta, CiU és complementa Nacionalment amb SC i dretanosament amb el PP...ergo CiU ja ha trobat les dues croses que necesita per mantenir-se al poder in et... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.