directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Catalunya crea una vacuna contra la sida que redueix fins a tres vegades la càrrega de virus

És l'antiviral més eficaç creada fins el moment

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El projecte HIVACAT, integrat per l'Hospital Clínic i pel centre de recerca IrsiCaixa, ha creat una vacuna terapèutica que redueix fins a tres vegades la càrrega viral dels infectats amb VIH. Es tracta d'una vacuna personalitza que redueix fins a tres vegades la carrega viral, però que en cap cas deixa el virus de forma indetectable a la sang. L'objectiu d'aquesta vacuna és poder substituir-la pels tractaments antiretrovirals, que són molt més cars, més tòxics i s'han d'administrar tota la vida. De moment, cap vacuna havia aconseguit mai fins ara aquests mateixos nivells de resposta.

Comparteix
   


Etiquetes
El projecte HIVACAT va administrar aquesta passada setmana la vacuna a un grup de pacients amb un nivell de virus indetectable i que estan sotmesos a tractaments antiretrovirals. Els seguiran durant un any per veure si són capaços de controlar la càrrega viral només amb la vacuna, que es crea de forma personalitzada amb les cèl·lules dels mateixos pacients. L'objectiu és poder arribar a utilitzar la vacuna per poder deixar d'administrar els tractaments antiretrovirals, que són cars, tòxics i duren tota la vida.

El director de l'equip de recerca de Malalties infecccioses i SIDA, Josep Maria Gatell, ha puntualitzat que la factura d'antiretrovirals a Catalunya és d'entre 160 i 170 milions d'euros. Es calcula que la despesa per un tractament és d'entre 8.000 i 9.000 euros anuals. En canvi, l'elaboració d'aquesta vacuna és d'uns 3.000 euros.

El doctor Felipe García, del Servei de Malalties Infeccioses del Clínic, ha explicat que es tracta d'una vacuna que es fa amb les cèl·lules dels pacients, que es sensibilitzen contra una forma incentivada del propi virus. La vacuna aconsegueix estimular les defenses i rebaixar fins a tres vegades el nivell de càrrega viral. No és una vacuna definitiva ni 'suficient', però ara com ara és la que ha obtingut millor resposta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.