directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un nou moviment: Esquerra Independentista reclama un canvi de rumb a Esquerra

S'ha creat un moviment de base recolzat per destacats militants independentistes com Uriel Bertran, Pere Aragonès i Héctor López Bofill

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

A la formació independentista se li reclama un canvi de rumb. Esquerra Independentista reclama una agenda política ambiciosa al Govern mitjançant una renegociació de l'acord d'Entesa i un pacte per exercir el dret a decidir. Esquerra Independentista és un moviment de base que té per objectiu forçar un canvi en l'estratègia del partit. Esquerra Independentista encara va més enllà i reclama, fins i tot, un canvi en la direcció de la formació. Aquí en podreu llegir íntegrament el manifest.

som una nacio 18 de febrer manifestacio dert a decidir catalunya independentisme
Som una nació, el crit unànim a la manifestació del 18 de febrer del 2006

Comparteix
   


Etiquetes
Mitjançant un manifest, el nou moviment té molt clar què vol per a Esquerra i per a Catalunya: "l’independentisme com l’única opció del catalanisme per vertebrar un projecte de progrés i de modernització dels Països Catalans." Creuen que l'actual situació social i política són idònies per a desenvolupar un procés sobiranista i que Esquerra no ho està aprofitant: "Esquerra està perdent suport social elecció rere elecció per la pèrdua d’ambició política i de caràcter independentista". Així, doncs, Esquerra Independentista insta el govern a "recuperar una estratègia clara cap a la llibertat nacional i a desenvolupar, des del Govern de la Generalitat, un programa polític coherent d’acord amb les necessitats reals dels Països Catalans".

El manifest consta de 5 punts bàsics que resumirem aquí:

1- Cal una Esquerra independentista i majoritària: ser d'esquerres i independentista és indestriable per als promotors del manifest. Es pot aspirar al màxim en tots dos sentits: "Garantir la llibertat nacional i el progrés social del nostre poble amb un estat propi".

2- Cal lideratge polític al Govern i a la societat per construir la majoria social: diferenciar-se de la resta de partits i que Esquerra faci complir al govern els següents punts clau: 1) Un model de finançament basat en el concert econòmic, 2) El traspàs immediat de la titularitat dels aeroports i dels trens de rodalies, 3) Una nova llei de política lingüística, 4) Un model educatiu propi que inclogui la immersió lingüística a la primària i a la secundària, 5) El traspàs de les competències per autoritzar referèndums, 6) L’eliminació dels peatges 7) Un desenvolupament sostenible amb el posicionament contrari als projectes coneguts com a MAT i Quart Cinturó i a qualsevol tipus de transvasament del riu Ebre 8) Un espai comunicatiu nacional i català.

Cal impulsar i definir el procés cap a l’exercici del dret de decidir i la independència: "Si Esquerra és decisiva, ha de comprometre el Govern de Catalunya amb un procés que impliqui tornar la paraula a la ciutadania i la convocatòria d’un referèndum d’independència".

4- Cal recuperar els valors netament republicans i d’esquerres: un retorn a les característiques intrínseques de l'esquerra republicana: "L’honestedat, l’austeritat i el treball".

5- Congrés Nacional: Esquerra independentista demana a Esquerra la celebració d'un Congrés Nacional del partit abans de les eleccions generals del 27 de març de l'any vinent. L'objectiu és que "es visualitzi amb claredat i credibilitat el projecte de canvi de rumb pel qual aposta la formació".

Clicant aquí podeu accedir al document que conté sencer el manifest.

Grup promotor

Amb el poc temps de vida, Esquerra Independentista sembla que ha captivat l'atenció de molta gent, avui descontenta. Ara mateix compta amb 200 adherits, entre els quals hi ha: Uriel Bertran, diputat al Parlament de Catalunya; Pere Aragonès, diputat i portaveu nacional de les JERC; l'escriptor i col·laborador a l'indirecte!cat Hèctor López Bofill; Francesc Sànchez, president d'Esquerra Eixample; Núria Arnau, membre executiva d'Esquerra a Sant Adrià i del Barcelonès Nord; Toni Fullat, membre comarcal del Baix Camp; Jordi Brillas, conseller nacional per Osona; Francesc Ribot, president comarcal del Barcelonès Nord; Jordi Anguera, director de l'Agència Catalana de Consum; Xavier Fenosa, regidor de Mollet; Albert Orts, militant del Vallès Occidental, i Alfons Quera, diputat i alcalde d'Agullana.

Les reaccions

Aquesta tarda es reuneix la cúpula del partit, que serà presidida per Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós.

A més, Esquerra Independentista no deixa de ser també un element important de pressió cap al govern de Montilla. La intenció és que el tripartit s'avingui a acceptar compromisos que figuren a l'Estatut del 30 de setembre en matèria de finançament, infraestructures i política lingüística. També demanen que el Govern es mostri contrari al Quart Cinturó i a la MAT i que si Esquerra és decisiva per formar govern a la pròxima legislatura condicioni qualsevol pacte a la convocatòria d'un referèndum per la independència. El nou moviment de base aposta de "tornar a posar l'independentisme a l'agenda política".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
6 de juny de 2007, 11.28 h

Això fa olor de submarí del puigcercós per a fotre la puntada al carod, que altrament ja feia molt de temps que ho buscava.

Només afany de poder i pugnes internes... ja fa massa anys que dura això.

Les tesis de Reagrupament són millors, ja que es pretèn aglutinar tot el vot independentista dins la gran casa d'ERC, debilitant tan CiU com altres grups independentistes d'extrema esquerra. Només reunint tot el vot independentista podem fer que ERC sigui un partit realment gran.

Primer sal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Lluís fletxa El Prat de Llobregat
5 de juny de 2007, 23.53 h

Esquerra Independentista no ve a "les tesis de Reagrupament", ni en la lletra ni en el fons. En la lletra, Esquerra Independentista proposa un model de partit on el perfil social és tan important com el perfil nacional, essent parts indestriables d'un mateix projecte; Reagrupament, en canvi, a la chita callando proposa un model de partit on l'eix nacional té una prioritat absoluta i l'eix social desapareix misteriosament. En el fons, Esquerra Independentista reclama una renovació dels organis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
jordi fletxa l'h
5 de juny de 2007, 23.12 h

Esquerra independentista pot ser honesta o oficial,no ho se!!Però heu de tenir en compte, que el important, es que quan ha hagut un daltabaix part del partit ha dit prou.I això vol dir que el partit es viu i hi ha il.lusió per tirar endevant,sigui el que sigui el que pensa.Això es política i de la bona!!
Us ho diu un militant d'un partit que passi el que passi, tothom riu les gràcies al Capos;no sigui que perdin les poltrones!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Cap a la independència! fletxa Barcelona ciutat
5 de juny de 2007, 21.45 h

Estic completament d'acord amb aquest esctrit de la Rosa (comentari número 10 del web de reagrupament.cat).

Endevant reagrupament. Tornem a parlar de INDEPENDÈNCIA! Amb la situació actual no anem enlloc.

Na rosa ha escrit:
.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Àlex fletxa Mollet del Vallès
5 de juny de 2007, 21.40 h

Celebro que aquests de l'Esquerra Independentista vinguin a les tesis de REAGRUPAMENT.CAT. Desitjaria, si veritablement volen el mateix, que no dividissin i s'adherissin a R.CAT. Cal avançar cap a la independència, i dessatel·litzar-nos del PSC-PSOE.

Però em sembla que a aquests de l'Esquerra Independentista se'ls veu el llautó, i el què han fet ha estat crear una 'artimanya' per tapar a R.CAT, que deu incomodar molt al Carod i al Vendrell.

Uriel, quina llàstima si l'EI és així. A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
anti-puigcercós fletxa països catalans
5 de juny de 2007, 21.07 h

els cadells de puigcercós fent la feina bruta, el padrino, alies puigcercós volen destruir a qui ha estat el millor polític als països catalans.

sempre fidels a carod!

perquè som d'esquerres
perquè som republicans
perquè som catalans.

ni dretes del carretero ni burgesos de'n puigcercós

pere, que el teu avi era alcalde falangista i el teu pare alcalde convergent, a la teva familia burgesa li ha agradat molt tocar cuixa i ara tu faràs tot el possible per continuar allà dalt.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aiaiai fletxa Barcelona
5 de juny de 2007, 20.23 h

D'aquí uns mesos només es podrà escollir entre PSC o oposició perquè el pacte PP-CiU ja serà un fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Magí R fletxa Sabadell
5 de juny de 2007, 20.11 h

Ho tenia bastant clar, però quan he vist l'espai i el to de la notícia ja no em queda cap dubte: això del manifest de l'Uriel i els seus amics, col·locats i professionals de la política des de ben jovenets, és un muntatge de l'aparell per frenar el Carretero.

Per què, si no, tanta notícia per a uns i silenci sepulcral sobre el Reagrupament?

Esteu més cagats del que em pensava, tu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
jmc fletxa bcn
5 de juny de 2007, 19.08 h

esquerra, al igual que a Tarragona, ha entregat la diputació de Girona als socialistes. Això és un acte d'un cinisme i d'una vilesa insuperables. En Carod i en Puigcercós han venut Catalunya un cop més. Botiflers que fan actes miserables. Esquerra ara per ara és una segona marca socialista, ni independentista ni res.
Què n'opina d'això el corrent?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Marc Llonch Ruiz fletxa Martorelles
5 de juny de 2007, 19.06 h

Marc, em sap greu dir-te que el nom d'esquerra independentista, si el nom no m'enganya som els independentistes d'esquerres, no nomes els extraparlamentaris, perdona a partir d'ara paramentaria (20regidors), per tant ERC també.

PD: El nom d'Esquerra independentista se'l va inventar les JERC als anys 90, marca patenttada.

Anim moviments de l'Esquerra Independentista. per una esquerra indepentista convençuda i forta

Independencia i socialisme a Esquerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.