directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena portarà el Parlament al TC si no permet a Uriel Bertran ser a la Junta de Portaveus

Critica que la Mesa 'ha expulsat' Bertran de la junta perquè no el considera portaveu del grup mixt

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència ha avisat a la Mesa del Parlament que 'si impedeix l'accés a la Junta de Portaveus' d'Uriel Bertran com a portaveu del grup mixt i 'impedeix l'exercici dels seus drets i obligacions' com a portaveu del grup mixt recorreran les decisions de la Mesa i de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, davant del Tribunal Constitucional espanyol. Així ho ha advertit el parlamentari de SI Alfons López Tena, que ha manifestat que el tribunal espanyol 'és la única instància on es poden recórrer les instàncies i decisions administratives de la Mesa com a primera instància'. Tena ha assegurat que aquesta és una situació 'molt greu de bloqueig dels drets democràtics dels diputats i dels grups parlamentaris'.
En la reunió de la Junta de Portaveus d'aquest matí, hi ha acudit dos parlamentaris de Solidaritat: Alfons López Tena, com a portaveu del subgrup de Solidaritat, i Uriel Bertran, com a portaveu del grup mixt. La Mesa ha comunicat a Bertran que no podia estar present a la reunió com a portaveu, ja que només hi pot haver un protaveu per grup. López Tena ha justificat la seva posició dient que tots els grups parlamentaris tenen l'obligació de nomenar a un portaveu i ha recordat que la passada setmana el grup mixt, on Solidaritat hi té majoria, va escollir que fos Uriel Bertran el portaveu. En aquest context, ha criticat que la presidenta del Parlament 'ha expulsat' al portaveu del grup mixt de la Junta de Portaveus i 'ha al·legat que la Mesa no havia pres cap decisió'. Tot i això, segons López Tena, la Mesa no ha de prendre cap decisió sobre nomenar els portaveus dels grups parlamentaris.

Bertran ha explicat que 'hi ha un grup mixt i unes majories que nomenen portaveu i passa a tots els parlaments del món en funció de les minories i majories'. De fet, donada la composició de 4 diputats de SI per 3 de C's, la votació que es va portar a terme la setmana passada dins del grup mixt sobre el portaveu només podia ser guanyada pels primers. Una votació en la qual, com va explicar López Tena, els tres diputats de C's no hi van assistir. 'El problema no és amb Ciutadans, sinó amb la presidenta del Parlament i les majories de la Mesa del Parlament', ha destacat Bertran.

'Com subgrup tenim un representant a la Junta de Portaveus, però el grup mixt té l'obligació de nomenar uns portaveus', ha manifestat fent referència al reglament del Parlament. 'Si són incompetents i uns incapaços' i 'uns ignorants' no 'és el nostre problema', ha apuntat López Tena. En aquest context, ha citat l'article 21 del regalment que diu que 'cada grup nomena els membres que l'han de representar incloent-hi perceptivament el portaveu o la portaveu'. López Tena ha comparat l'actitud de la Mesa amb Bielorrússia i Egipte i fins i tot amb l'Assemblea Popular de la Xina si pren decisions en clandestinitat.

'Nosaltres exercim tots els drets per tots els mitjans', ha declarat López Tena per justificar que aniran a un Tribunal Constitucional que han criticat en múltiples ocasions. El parlamentari de SI ha insistit en que apel·laran a les instàncies internacionals. 'Estem en una profunda indefensió i hem d'apel·lar a totes les instàncies que el sistema jurídic internacional ens permetin', ha dit Bertran.

Per altra banda, López Tena ha criticat que la Mesa no han comunicat al seu partit si han pres un acord sobre quines comissions ha d'anar Solidaritat i Ciutadans. En aquest sentit, els ha acusat de bloquejar la possibilitat de que facin la seva feina al Parlament. 'CiU, el PP i PSC bloquegen els drets i obligacions de SI i C's de fer la nostra feina', ha criticat. Ha exigit a la Mesa que deixin que Ciutadans i Solidaritat puguin treballar incorporant-se a les comissions. 'No tolerarem estar fora de les comissions', ha advertit.

'Resar el rosari'
López Tena també ha criticat la presidenta del Parlament, qui en una entrevista al Singular Digital va dir que 'Solidaritat buscava protagonisme i cridar l'atenció'. 'Entenem que una dirigent d'Unió i de CDC faci retret a que un altre grup polític busqui protagonisme i cridar l'atenció perquè se suposa que Unió, Duran i ella mateixa políticament mai han buscat ni protagonisme ni cridar l'atenció', ha ironitzat López Tena. 'Busquen resar el rosari i fer adoració nocturna', ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Xavi fletxa Girona
2 de febrer de 2011, 17.33 h

No, el TC no està per jutjar temes que afectin Catalunya, el problema es que la presidenta del Parlament o la Mesa es nega a cumplir les lleis del reglament del Parlament de Catalunya i aixo només és denunciable a una entitat superior el TC o després si no és atès pel TC pot anar a mans internacionals.Es l'única via, ja que encara som espanyol. Salud


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ivan fletxa Avinyó
2 de febrer de 2011, 09.35 h

És el problema de SCI per ser tan "radicals". Personalment crec que en aquest cas concret poden tenir raó, i el fet de recórrer al TC no seria especialment censurable si no fos per les declaracions grandiloquents dels "solidaris". Si la posició de SCI respecte al TC fos "el TC no té legitimitat per actuar sobre lleis votades pel Parlament de Catalunya, com l'Estatut, però ja que seguim sent espanyols ens agradi o no, sí és un tribunal vàlid per altres qüestions" llavors més gent que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Anselm fletxa BCN
2 de febrer de 2011, 09.21 h

Sorprén que gent que s'autoanomena independentista s'alineiI amb C's i amb Núria de Gispert per conculcar els drets de parlamentaris independentistes (la de Gispert com no rectifiqui encara acabarà inhabilitada per les barrabassades jurídiques que fa). Aquests sí que tenen clar qui és l'adversari.
El directe hauria de demanar una subvenció per la teràpia gratuïta que dóna perquè aquesta gent esbravi la seva bilis i comparteixi la seva misèria interior.
És lamentable el mal que fa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de febrer de 2011, 08.30 h

Pensava que la ndependència no era cosa d'uns i prou, per el que veig aquí només s'és independentista si milites o com a mal menor votes Solidaritat, ara si els de Solidaritat atien el foc per que el Parlament tingui menys poder de decisió utilitzant els mateixos recursos que el PP i Cs s'els pot perdonar i a més defensar ... va no fotem no sigueu tan tancats i obriu el ulls
Petons als mugrons solidaris defensors del TC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pepet fletxa Barcelona
1 de febrer de 2011, 23.51 h

No fa ni un mes que n'Uriel Bertran demanava al Govern de la Generalitat que no acatés la sentència del Constitucional sobre la immersió lingüística. Tant ell com en López Tena han negat reitiradament la legimitat del TC sobre els afers de Catalunya (només cal tirar d'hemeroteca i trobareu desenes de declaracions en aquest sentit)...

I ara hi volen recórrer?

Ara sí que té legitimitat? Ara sí que el Govern n'ha d'acatar les sentències?

Va home, va!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
OTGER fletxa Reikjavik
1 de febrer de 2011, 23.36 h

#8 Utopia(jo preferixo "estultícia"),hi ha un altre inútil congènit que usa el mot "secta"per referir-se al moviment independentista,un tal "felip V",tal vegada el coneixes,sino és que ets tu mateix,Dües dades n'he extret,una és que els dos sou idiotes,i l'altra és que els espanyolistes han d'estar molt desesperats per recòrrer a mitjamerdes acomplexats com tú,i això és bona senyal,vol dir que anem pel bon camí.Gràcies pels serveis prestat a la Pàtria,idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 de febrer de 2011, 22.37 h

Visca la política-belen-estaban-yo-por-mi-hija-mato!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Xavi fletxa Girona
1 de febrer de 2011, 21.23 h

Ens agradi o no Catalunya ara per ara pertany al regne d'espanya, i el TC es la unica via legal per defensar l'atac de gent corrupte com la que tenim en el Parlament... i aixi ho estan demostrant. Si no ens posem les piles ens ho faran passar molt malament. Salud


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
roseta fletxa palafrugell
1 de febrer de 2011, 21.05 h

Sí es clar molt cara de mantenir, i tots els polítics autonomistes corruptes que hi ha hagut fins ara no són cars de mantenir? I les indemnitzacions milionaries dels ex presidents espanyols que també cobren de l'empresa privada no són cars de mantenir? I el rei? I l'exèrcit espanyol? I les diputacions provincials que no serveixen per a res? Tot això es paga també amb els diners que ens expolien als catalans. Però si s'ha de donar quatre duros a un independentista o finançar qualsevol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Arnau MIR de TOST fletxa ÀGER, TOTS amb Arnau MIR de Tost
1 de febrer de 2011, 21.01 h

Com a resultat de les eleccions lla mesa es la que es i no es la que podia haver estat si ERC no fos tan castigada i al meu entendre de una manera desmesurada. Ara cal treballar per a que no torni a passar ja mai mes. I tinguem una messa al Parlament plenament INDEPENDENTISTA. Amb ERC forta i ben representada avui la SI potser i fora mes ben defensada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.