directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 17:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern espanyol diu ara que la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 'no és problema seu'

Zapatero es va comprometre fa uns mesos a 'resoldre el tema'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, ha afirmat aquest dimarts que la reciprocitat de les emissions de TVC i Canal 9 a Catalunya i al País Valencià depèn exclusivament dels acord que assoleixin els governs d'aquestes comunitats autònomes, i no de cap decisió del govern espanyol o del repartiment dels múltiplex del govern espanyol (tres per a Catalunya i dos per al País Valencià), tot i que la Generalitat valenciana condiciona la reciprocitat al fet de disposar del mateix nombre de múltiplex. 'Si la Comunitat Autònoma Valenciana no desitja exercir aquesta reciprocitat', ha dit, 'no és un problema del govern de la nació'. Cal recordar que va ser el propi president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, qui es va comprometre amb Josep Antoni Duran i Lleida a 'resoldre el tema'.
carrasqueta valència acpv tv3 tancament
Comparteix
   

Sebastián ha fet aquestes manifestacions en resposta a una interpel·lació del portaveu de CiU al Senat Jordi Vilajoana, que li ha recordat les decisions judicials que han establert el tancament de tres repetidors de TV3 en territori valencià i que va ser el ministre d'Indústria del 2005, l'actual president de la Generalitat José Montilla, qui va emplaçar al president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, a deixar els seus canals perquè els utilitzés La Sexta a canvi dels canals digitals 47 i 55.

Segons Vilajoana, les competències d'aquests dos canals són de l'Estat, però la Generalitat Valenciana ha portat el cas als jutjats en un intent de 'pressionar' l'executiu espanyol per aconseguir aquest tercer múltiplex. El senador de CiU ha recordat que el propi president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es va comprometre amb Josep Antoni Duran i Lleida a 'resoldre el tema', tot i que de moment continua el litigi.

Vilajoana ha preguntat a Sebastián els motius pels què l'executiu espanyol no ha presentat recurs davant els jutges que han establert el tancament dels canals que utilitza TV3 i que són de l'Estat, i li ha demanat que aporti un tercer múltiplex per a la Generalitat valenciana per posar punt i final al problema i permetre que Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears tinguin reciprocitat de televisions públiques, com ja funciona entre Catalunya i les Balears.

Sebastián: 'no és un problema del govern de la nació'

El ministre, però, ha esquivat la qüestió i ha afirmat que 'han de ser les Comunitats Autònomes les que hi posin la voluntat política'. Segons Sebastián, 'si la Comunitat Autònoma Valenciana no desitja exercir aquesta reciprocitat', 'no és un problema del govern de la nació', i Vilajoana li està intentant traslladar 'un problema que no és seu' a un govern 'que l'únic que ha de fer és consolidar la TDT de forma àgil i eficient a tot Espanya'.

El ministre ha apuntat que Catalunya i el País Valencià disposen dels mitjans tècnics per fer realitat la reciprocitat de les emissions, i 'són els responsables públics els que han de decidir com utilitzar-los'. A més, ha afegit, adoptar una decisió sobre aquesta qüestió des del Ministeri, 'seria envair competències' de les Comunitats Autònomes. 'No és potestat d'aquest govern adoptar aquesta decisió', ha dit, i 'nosaltres no podem anar més enllà'.

I es que segons Sebastián, amb els dos múltiplex de què disposa la Comunitat Valenciana i els tres de Catalunya, aquestes dues comunitats tenen capacitat per posar en pràctica la reciprocitat si de veritat 'hi ha un interès recíproc' perquè sigui així. 'Des d'un punt de vista estrictament tècnic', ha dit, 'si és la seva intenció, la Comunitat Valenciana ja disposa dels mitjans' i 'n'hi ha prou que les autoritats valencianes ho determinin'.

Sebastián, que ha assegurat que no comparteix les iniciatives per impedir que TV3 es pugui veure al País Valencià, ha apuntat que la solució 'passa per un acord entre les Comunitats Autònomes', perquè 'és a elles a qui els pertoca moure fitxa'. 'Nosaltres mentrestant seguirem defensant l'interès general', ha conclòs.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan fletxa Borriana
17 de desembre de 2008, 13.05 h

Que no esperen el meu vot, els socialistes valencians. Ja n'hi ha prou que ens prenguen el pèl!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep-Empordà fletxa Palafrugell
17 de desembre de 2008, 12.29 h

José Montilla Agulera, exministre d'industria ESPANYOL i primer secretari del PSOE Secció N.E. que presideix un govern de coalició amb ERC, és el responsable del tancament de TV3 al P. Valenciá, perqué quant era ministre d'industria ESPANYOL, va cedir les frequencies de TV3 als seus "amiguets" de la Sexta.Que el PP se'n aprofita?...I tant!!, però, és que sl final, tant PP com PSOE son tal per qual en lo que es refereix a tot el que tingui a veure amb Catalunya...o més ben dit, pitjor el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dani fletxa reus
17 de desembre de 2008, 11.48 h

Cada dia s'empesquen alguna mentida, la questiò es anar a fotre tot el ue sigui de Cstalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.