directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 19:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sebastián diu que és el govern valencià qui ha de fer possible la reciprocitat d'emissions de TV3 i Canal 9

Ridao insta a complir els compromisos adoptats per Zapatero i per Montilla i Clos quan eren ministres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha afirmat novament aquest dimarts al Congrés que és la Generalitat valenciana, i no el seu govern, qui ha de fer possible la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 perquè es puguin veure als dos territoris. Sebastián ha afirmat que la Generalitat valenciana disposa dels mitjans tècnics necessaris per portar-ho a la pràctica i que, per tant, el fet que TV3 pugui emetre o no en aquest territori depèn exclusivament de la 'voluntat política' del govern de Camps. Aquest, ha afirmat, 'no és un problema' del govern espanyol, i 'és a altres als qui els toca moure fitxa'. Des dels partits catalans Joan Ridao ha qualificat de 'decepcionant' i 'incomprensible' l'actitud del Govern espanyol, i més si es té en compte que l'actitud actual va en contra els compromisos adoptats per Zapatero i pels socialistes catalans Clos i Montilla quan eren ministres.

Comparteix
   

Sebastián ha respost d'aquesta manera una interpel·lació al Congrés del portaveu d'ERC, Joan Ridao, que li ha recordat que el govern valencià condiciona l'acord perquè TV3 es pugui veure al País Valencia i el Canal 9 arreu del territori català al fet que l'executiu espanyol aprovi la reforma del reial decret de repartiment de freqüències de TDT perquè el País Valencià tingui un múltiplex més.

El ministre, en canvi, entén que els dos mútiplex actuals de què disposa el País Valencià són suficients perquè el govern de Camps faci el repartiment de freqüències segons li convingui. 'Nosaltres hem posat els mitjans', ha dit, 'però han de ser les CCAA les qui posin la voluntat política', perquè el govern espanyol 'no pot anar més enllà' i 'no li correspon adoptar aquesta decisió'.

Segons Sebastián, 'aquest problema no és del govern espanyol' sinó que depèn en exclusiva que la Generalitat valenciana vulgui utilitzar algun dels canals de què ja disposa en l'actualitat perquè TV3 emeti al seu territori. 'Des d'un punt de vista estrictament tècnic, la Comunitat Valenciana, si és la seva intenció, ja disposa dels mitjans necessaris per procedir així si ho considera oportú', ha dit.

Una resposta 'decepcionant', segons Ridao, que posa de manifest la 'passivitat' de l'executiu espanyol i l'afany del ministre de 'rentar-se les mans' en el cas. 'No es tregui les pusses de sobre, afronti la seva responsabilitat i compleixi els seus compromisos', li ha demanat.

El portaveu d'ERC ha preguntat a Sebastián 'a què espera 'l'executiu espanyol per complir els compromisos en aquest sentit adoptats per Zapatero, i Montilla i Clos quan eren ministres, i ha recordat que mentre cadenes com Telemadrid es poden veure a diverses comunitats, TV3 té problemes per emetre al País Valencià.

'La seva actitud és incomprensible', ha dit Ridao. 'Si el govern es va comprometre a atorgar tercer múltiplex a les CCAA que acordessin reciprocitat', ha dit, 'compleixin'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.