directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Putin declara que la independència de Kosovo farà explotar el "separatisme a Europa"

El president rus vincula l´autodeterminació de Catalunya amb la d´Escòcia i Kosovo

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president rus ha declarat que si Kosovo té el dret de decidir, significarà l'inici del desmembrament dels Estats europeus. El mandatari rus afirma i cita textualment que s'hauria d'actuar de manera igualitària amb Catalunya, País Basc i Escòcia si Kosovo acaba esdevenint un estat propi. A més, per Putin, la independència de Kosovo seria una humiliació per Sèrvia i la seva gent.
russia president vladimir putin
Vladimir Putin, president de Rússia

Comparteix
   


Etiquetes
Vladimir Putin s'espanta davant de qualsevol possibilitat que un poble pugui tenir veu. El conflicte que viu amb Txetxènia fa que arribi a fer unes declaracions d'alarmisme social envers la independència de nacions oprimides. Tan és així que ha citat a Catalunya, el País Basc i a Escòcia quan s'ha referit a que la concessió de la independència a Kosovo, una regió sèrbia de població majoritàriament albanesa. Per a Putin aquesta opció augmentaria el separatisme a Europa.

Les declaracions del president rus adverteix que si Kosovo és independent s'haurà de seguir el mateix criteri a tot el món. Putin afirma que això trencaria el respecte al territori d'un Estat i que a aquest mai se li pot imposar cap criteri de l'autodeterminació. "A occident, aquesta solució dispararia els separatismes. Vegeu Escòcia, Catalunya, País Basc...". El mandatari rus també ha citat els territoris d'Ossètia del Sud o Abkhaz.

Sempre Rússia ha sigut un aliat de sèrbia. Putin creu que el dret a l'autodeterminació kosovar seria una humiliació per als servis. i afegeix que "cal ser pacient, les possibilitats de compromís no s'han esgotat".

Míssils cap a Europa

Costa de creure que el líder rus vulgui donar lliçons quan sobre dignitat quan ha amenaçat d'enfocar els seus missils cap a Europa si els Estats Units segueixen amb la seva intenció de construir bases a l'Europa oriental. Segons Putin ells no serien responasbles sinó simplement actuarien com a resposta d'un proliferament militar que Bush ha ordenat la construcció d'un escut de defensa a l'Europa de l'Est. Aquestes declaracions recorden als temps de la guerra freda i a la lluita d'armament.  Per si les relacions de Rússia amb la comunitat internacional no estaven ja prou malmeses, Vladímir Putin ha fet un pas més.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Enric fletxa La Plana Baixa
7 de juny de 2007, 01.14 h

Doncs jo crec que Putin té raó quan diu que Kosovo pertany a Sèrbia. Voler que Kosovo s'independitzi de Sèrbia és com voler que l'Hospitalet del Llobregat s'independitzi de Catalunya, una barbaritat!!

Altra cosa és que Putin relacioni la independència de Kosovo amb la independència de Catalunya, el País Basc o Escòcia. Per una part, és evident que no és el mateix, perquè encara que Kosovo no és una nació, Catalunya, el País Basc i Escòcia sí que ho són. Per altra part és int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.