directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat comença les retallades per les Comunitats Catalanes a l'Exterior

A través d'una carta, la secretària d'Afers Exteriors els informa de les restriccions pressupostàries · Se suspenen les beques i totes les subvencions extraordinàries

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les retallades pressupostàries del Govern d'Artur Mas comencen a concretar-se, i sembla que bona part de l'estalvi podria venir de les Comunitats Catalanes a l'Exterior (CCE). La secretària d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell, ha fet arribar a tots els presidents de les delegacions una carta (pdf), a la qual ha tingut accés directe!cat, on adverteix de l'actual context de 'restriccions pressupostàries', i els informa de la 'supressió' de les convocatòries de beques, subvencions extraordinàries i altres mecanismes i ajudes de suport. A més, Clavell afegeix que les subvencions pel funcionament ordinari són, 'a dia d'avui', impossibles de detallar. En aquest sentit, Clavell ja adverteix a les comunitats que caldrà que 'repensin' les possibles programacions per aquest any.
roser clavell, exteriors, esquerra
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
La carta de Roser Clavell -que també s'ocupava de les relacions amb les comunitats a l'Exterior sota la vicepresidència de Josep Lluís Carod-Rovira- informa els casals catalans que l'Àrea de Comunitats Catalanes a l'Exterior s'ha desplaçat al Departament de Presidència, i reitera la voluntat de mantenir la comunicació i continuar treballant amb les entitats a través del nou contacte de coordinació, per tot seguit passar a detallar l'actual situació de contenció pressupostària.

Clavell assegura que tenen la voluntat de tirar endavant la convocatòria corresponent a les subvencions per activitats ordinàries i pel funcionament ordinari de les CCE, però la congelació pressupostària i les restriccions els obliguen a mantenir 'la màxima prudència' ja que, a dia d'avui, els és 'impossible poder informar detalladament sobre els recursos disponibles i els terminis de gestió per a la convocatòria en qüestió'.

La secretària recorda que a les CCE que el pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2011 no s’aprovarà durant els primers mesos de l’any, 'fet que provoca, per una banda, la congelació pressupostària de l’any anterior a la qual cal afegir restriccions que afecten, en més d’un 70%, la capacitat econòmica de cadascun dels Departaments del Govern'. A més, Clavell informa a les comunitats a l'exterior que en el seu cas, les restriccions provoquen la 'supressió de convocatòries de beques, subvencions extraordinàries i altres mecanismes i línies de suport'.

'Aquesta situació els exigirà repensar les possibles programacions anuals per aquest any i estudiar la viabilitat d’esdeveniments de caràcter extraordinari com, per exemple, les trobades de xarxa previstes per enguany tenint en compte que, en el cas de que es disposi de capacitat de donar suport econòmic a activitats extraordinàries, les convocatòries corresponents es publicarien, probablement, durant la segona meitat de l’any', avança Clavell.

Tot i l'anunci de la contenció pressupostària, la delegada de les CCE s'acomiada 'reiterant públicament el compromís de la Secretaria d’Afers Exteriors de vetllar pels interessos dels catalans i catalanes a l’exterior', i demanant 'comprensió' davant les dificultats que les restriccions puguin suposar als diversos casals catalans.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
3 de febrer de 2011, 13.11 h

#8 Tu diràs si l'aniran subvencionant. Subvencionaran tot allò que tingui tuf d'ecspanol, per no ofendre a gent que es van manifestar a favor del manifest per a la unitat de la llengua (la castellanufa), ja que bona part d'aquests, poden ser futurs i possibles votants de corrupCiU. Diuen que qui sembra, recull. I no l'estrany veure-hi "al hidalgo cavallero Mas", fent l'entrada triomfal i parlant el castellanufo, de la mateixa manera que ho fa sempre a casa seva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Alt Empordà
3 de febrer de 2011, 11.43 h

Otger, normalment no estic massa d'acord amb alguns comentaris que fas, però aquesta vegada l'has ben clavat, i jo et contesto, no en tinguis cap dubte.
Mentre els governs de CiU anaven augmentant les subencions a la feria d'Abril , els governs d'Entesa varen anar reduint-les moltissim fins quasi retirar-les i ERC crec que hi te molt a veure, a favor logicament de premiar les comunitats Catalanes que en 7 anys han rebut mes diners que mai!!!
No et preocupis que per la Feria d'Abril CiU ja trob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Alt Empordà
3 de febrer de 2011, 11.26 h

Ex-votant, Carai , que tens accés al llistat de militants d'ERC? A mi em sembla que la Sra Roser Clavell era un alt càrrec de la Vicepresidència d'en Carod.
Que passa que com que ara és alt càrrec al govern de CiU ara és militant de CiU.
El que era militant dels teus estimats amics del PSC era Mascarell i ara el teniu de Conseller. Que et sembla ex-votant?
Ah i la noticia és que ara el govern de CiU fa el que fa després d'haver dit el que havia dit...ho torno a escriure per si no ho ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
OTGER fletxa Reikjavik
3 de febrer de 2011, 11.15 h

Seguiran pagant les subvencios de la feria de abril?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
3 de febrer de 2011, 09.30 h

#6 I?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
3 de febrer de 2011, 09.13 h

Crec que la Sra. Roser Clavell és militant d'ERC, no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 de febrer de 2011, 07.35 h

això vol dir que totes les ajudes que reben els instituts cervantes d'arreu del món també seràn retalledes.o només o seràn les cominitats catalanes


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Alt Empordà
2 de febrer de 2011, 22.55 h

El Govern avisa a les comunitats catalanes a l'exterior que ja no comptin amb les seves subvencions
Des de l'oposició, CiU va denunciar el 2008 el retard del tripartit en pagar aquestes ajudes, un fet que, segons assegurava, demostrava la seva "manca de sensibilitat i coneixement (...) sobre la tasca que porten a terme"
No hase falta desir nada Mas-ZP.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep_Rubí fletxa Vallès Occidental
2 de febrer de 2011, 22.14 h

Sembla mentida que aquest govern tingui tant poc clar la importància que té la projecció exterior d'una nació . Decebedors a més no poder els primers dies i les primeres accions del govern dels "possibles". Salut i ja cal que treballem fort sinó volem que BCN quedi en mans de la sociovergència com la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
2 de febrer de 2011, 16.35 h

CorrupCiU, la sucursal de Moncloa a Catalunya, comença l'enderrocament dels pilars d'Estat propi que va aixecar ERC al Govern. Hem d'aturar-los els peus, i dir sempre i en veu alta que ells són el principal agent d'espanyolització i empobriment de Catalunya. Ni un respir a aquesta burgesia botiflera, explotadora i espanyolista.

CorrupCiU=Espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.