directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Èxit nacional i internacional dels caganers

Barack Obama, Rafel Nadal i Messi, els més venuts d'aquest Nadal

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els caganers del president electe dels Estats Units Barack Obama, del tennista Rafel Nadal i del futbolista Leo Messi són els més venuts d'aquest Nadal. La família Alós-Pla de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), encarregada del taller d'on surten les figuretes, destaca que aquest 2008 s'ha consolidat portes enfora de Catalunya, com ho demostren les vendes que s'han fet a països com Polònia, els Estats Units, l'Argentina o Mèxic. A més, la pàgina web des d'on es poden adquirir les figures ha registrat un increment del 47% de visites procedents d'arreu del món. En global, la pàgina ha rebut més de 61.000 visites, entre les quals destaquen les d'internautes americans, francesos i italians.

Comparteix
   

El caganer de Barack Obama lidera amb diferència les vendes tant en el rànquing general de caganers com en el de polítics, on se situa per sobre de la figura del president de França, Nicolas Sarkozy, i de la cancellera alemanya Àngela Merkel. Tant el caganer de Sarkozy com el de Merkel es troben entre els deu caganers més venuts d'aquest Nadal.

A la figura del president electe dels Estats Units la segueix el caganer del tennista Rafel Nadal i, en tercer lloc, es troba el jugador del FC Barcelona Leo Messi. En quarta posició, s'hi situa el del Papa Benet XVI i a la cinquena, Nicolas Sarkozy. És dóna la circumstància que aquests tres caganers són novetats que es van presentar l'any passat i que continuen registrant un bon nivell de vendes en aquest Nadal.

En els caganers d'esportistes, per darrere de Nadal i Messi, hi apareixen el pilot de Fórmula-1 Fernando Alonso i els també jugadors del FC Barcelona, Bojan Krikic i Carles Puyol.

Pel que fa a les dones polítiques, Àngela Merkel lidera, en aquest cas, el rànquing de vendes, seguida de la Ministra de Defensa espanyola Carme Chacón i de la cantant i esposa del president de França Carla Bruni. En aquest rànquing, també hi apareixen, entre les més venudes, la consellera de Justícia, Montserrat Tura; la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, i la presidenta d'Argentina, Cristina Kirchner.

De la política espanyola, el caganer més venut és aquest 2008 el del President del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. El segueixen els caganers del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira i la figura del president de la Generalitat, José Montilla. Entre els més venuts també s'hi troben l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el líder del Partit Popular, Mariano Rajoy.

El caganer dels Mossos d'Esquadra encapçala el rànquing dels caganers de col•lecció més venuts, seguit del de la Guàrdia Civil i el de l'Ertzaintza, la policia basca.

Els responsables de la pàgina web www.caganer.com , la família Alós-Pla de Torroella de Montgrí, destaquen que aquesta campanya de Nadal 'el caganer s'ha consolidat com un dels records que més s'emporten els estrangers que visiten Catalunya'. En aquest sentit, una de les figures més venudes aquest any ha estat també la del típic caganer català.

Aprofitant aquesta empenta internacional, un dels responsables de l'empresa, Sergi Alós, destaca la voluntat de 'potenciar el caganer com a souvenir i aconseguir que els turistes coneguin la tradició catalana més enllà del Nadal'.

Visites internacionals

D'aquest 2008, destaca també l'increment de més del 47% de visites que ha tingut la pàgina web, amb consultes de tot el món. En total, i fins al 15 de desembre, la pàgina web havia rebut més de 61.000 visites, davant les més de 41.000 de l'any 2007.

Per països, els visitants procedents de l'Estat continuen essent els més nombrosos, amb més de 20.000 visites i un increment de gairebé el 8% respecte el 2007. Els segueixen els dels Estats Units, amb més de 10.000 visites i un augment de pràcticament el 24%; i els francesos amb unes 4.300 visites i un dels increments més espectaculars, gairebé del 357% respecte el 2007.

L'increment de visites més gran s'ha produït a Itàlia, amb un augment del 488% respecte l'any anterior i més de 3.700 visites, seguit per Alemanya, amb més de 2.500 visites i un augment de gairebé el 400%. L'Argentina, Regne Unit, Colòmbia, Brasil o Mèxic són altres dels països d'on procedeixen aquest 2007 les visites d'internautes a la pàgina web de caganer.com.

Els responsables de l'empresa familiar de Torroella de Montgrí atribueixen aquest increment de visites internacionals a la presentació per aquest Nadal de figures de caganers de polítics internacionals que han permès acostar aquesta tradició catalana a més països.

Les noves figures de caganers es podran trobar fins el proper dimarts 23 de desembre a les parades 23 i 91 de la Fira de Santa Llúcia. La fira se situa a l'avinguda de la Catedral de Barcelona i aquest any compta amb més de 280 parades amb productes nadalencs. A partir de dilluns que ve i fins al 5 de gener, els caganers també es podran trobar a la Fira de Ceràmica organitzada per l'Associació de Ceramistes de Catalunya, situada al Portal de l'Àngel.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ramon fletxa Mollet
22 de desembre de 2008, 11.53 h



SI, el culo bien marcado! com dieu en castellà amb accent català. Collons, es que a Youtube no podieu fer l'explicació en català?Posats a fer, haguès estat millor fer-la en anglès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de desembre de 2008, 15.56 h

Els 25 caganers del PS



quina merderada ens heu deixat



si senyor, vos hi heu lluit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.