directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 20:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i la CUP aniran junts a Tagamanent

Jordi Morera, actual alcalde i membre d'ERC, encapçalarà la llista, mentre que el número dos serà per Roger Castellanos, membre de la CUP

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tagamanent (Vallès Oriental) s'ha avançat a molts municipis del país i ha fet realitat una coalició que sembla impossible d'establir en altres indrets, com per exemple Barcelona, on la CUP s'ha tancat en banda a pactar amb Esquerra i Jordi Portabella. Al municipi vallesà no s'ha repetit aquesta negativa, i la secció local d'ERC i l'assemblea municipal de la CUP han acordat concórrer junts en coalició a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Aquest acord quedarà segellat en un document que signaran les dues formacions de l'esquerra independentista i que portarà per nom El compromís independentista i d'Esquerres per a Tagamanent. Aquest document mostrarà els fonaments de l'acord i les línies mestres del programa polític comú. L'acord rubricat a Tagamanent podria obrir la porta a nous pactes entre l'independentisme d'esquerres als diversos municipis catalans on encara hi ha negociacions per articular aliances.

ajuntament estelada balcó

cup, erc, coalició
ERC i la CUP aniran pacte una coalició a Tagamanent, en un acord pioner a Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes

L'acord contempla que Jordi Morera, actual alcalde de Tagamanent i membre d'ERC, sigui el cap de llista de la coalició. El pacte també subscriu que el número dos serà per a Roger Castellanos, membre i militant de la CUP. Aquest compromís polític també aglutinarà en el projecte comú a gent independent, col·laboradors i simpatitzants d'ambdues formacions i afins a l'esquerra independentista.

L'alcaldable de la flamant coalició ha apostat per mantenir les prioritats polítiques: ser eficients i transparents, i aconseguir una dinamització social de Tagamanent. Cal fer especial esment en el pacte que subscriuen les dues formacions de Tagamanent, ja que ha esdevingut un dels primers acords que ERC i la CUP segellen. De moment, a d'altres indrets, com la capital del país, Barcelona, l'acord ha estat del tot impossible.

A les darreres eleccions de 2007, Esquerra va ser la llista més votada, amb el 36,13% de vots i 3 regidors. CiU va quedar en segon lloc, amb el 32,46% dels vots i 2 regidors.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi-80 fletxa València
3 de febrer de 2011, 18.11 h

I a BCN, la CUP simplement haurà rebutjat anar amb el pijo Portabella i engreixar el seu projecte personalista, de curta volada i oportunista. Això no vol dir "tancar-se en banda", simplement rebutjar una oferta que rebutgen inclús milers i milers de votants d'ERC. Tu mateix, Pep, has dit "Aquests pactes deixarán amb un pam de nas SC". Si penses això dels solidarnoscos, per què donaves suport a un pacte amb eixa gent? Ha embrutat ERC i ha donat oxígen a Solidarnosc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
3 de febrer de 2011, 18.03 h

#1 És que tens raó al dedicar-me eixa coalició, ja que seria la coalició que tant de bo hi haguera a molts municipis, sense forçar-les, però potenciant-les allà on siga possible: una ERC d'esquerres, representant de les classes populars, sense pijeries ni liberalisme pseudo-convergent, i una CUP madura, no sectària, a prop de les masses i sense ànims marginalistes. I els oportunistes reaCiUpats i solidarnoscos, que piquen pedra sense aprofitar-se de la resta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ramon fletxa St. Cugat
3 de febrer de 2011, 14.22 h

Es un cas específic d'una petita població de 300 habitants. Gens extrapolable a altres indrets. Que ningú vulgui veure-hi res d'especial. Les aliances politiques a nivell general, es discuteixen a altres nivells. No fem comparacions. A banda, cada municipi es un món. Només desitjar que el 22 de maig arreu de Catalunya hagin molts més regidors i alcaldes independentistes dels que hi ha ara, siguin de les sigles que siguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
3 de febrer de 2011, 12.31 h

Espero que no comencem amb la història de "s'han venut! com poden pactar amb aquests?" i no perdin vots cap dels dos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Alt Empordà
3 de febrer de 2011, 11.51 h

Felicitats a ERC i les CUP de Tagamanent...aquesta coalició va dedicada al Jordi-80!!!! ei i no t'emprenyis, es un comentari fet desde el bon rotllo, per desengrasar una miqueta el panorama d'emprenyamenta que hi ha al món independentista!!!
Aquests pactes deixarán amb un pam de nas SC. Molt bé i a seguir demostrant que ERC és i a de ser el pal de paller de l'independentisme a Catalunya.

Salut i independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.