directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i la CUP aniran junts a Tagamanent

Jordi Morera, actual alcalde i membre d'ERC, encapçalarà la llista, mentre que el número dos serà per Roger Castellanos, membre de la CUP

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tagamanent (Vallès Oriental) s'ha avançat a molts municipis del país i ha fet realitat una coalició que sembla impossible d'establir en altres indrets, com per exemple Barcelona, on la CUP s'ha tancat en banda a pactar amb Esquerra i Jordi Portabella. Al municipi vallesà no s'ha repetit aquesta negativa, i la secció local d'ERC i l'assemblea municipal de la CUP han acordat concórrer junts en coalició a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Aquest acord quedarà segellat en un document que signaran les dues formacions de l'esquerra independentista i que portarà per nom El compromís independentista i d'Esquerres per a Tagamanent. Aquest document mostrarà els fonaments de l'acord i les línies mestres del programa polític comú. L'acord rubricat a Tagamanent podria obrir la porta a nous pactes entre l'independentisme d'esquerres als diversos municipis catalans on encara hi ha negociacions per articular aliances.

ajuntament estelada balcó

cup, erc, coalició
ERC i la CUP aniran pacte una coalició a Tagamanent, en un acord pioner a Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes

L'acord contempla que Jordi Morera, actual alcalde de Tagamanent i membre d'ERC, sigui el cap de llista de la coalició. El pacte també subscriu que el número dos serà per a Roger Castellanos, membre i militant de la CUP. Aquest compromís polític també aglutinarà en el projecte comú a gent independent, col·laboradors i simpatitzants d'ambdues formacions i afins a l'esquerra independentista.

L'alcaldable de la flamant coalició ha apostat per mantenir les prioritats polítiques: ser eficients i transparents, i aconseguir una dinamització social de Tagamanent. Cal fer especial esment en el pacte que subscriuen les dues formacions de Tagamanent, ja que ha esdevingut un dels primers acords que ERC i la CUP segellen. De moment, a d'altres indrets, com la capital del país, Barcelona, l'acord ha estat del tot impossible.

A les darreres eleccions de 2007, Esquerra va ser la llista més votada, amb el 36,13% de vots i 3 regidors. CiU va quedar en segon lloc, amb el 32,46% dels vots i 2 regidors.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi-80 fletxa València
3 de febrer de 2011, 18.11 h

I a BCN, la CUP simplement haurà rebutjat anar amb el pijo Portabella i engreixar el seu projecte personalista, de curta volada i oportunista. Això no vol dir "tancar-se en banda", simplement rebutjar una oferta que rebutgen inclús milers i milers de votants d'ERC. Tu mateix, Pep, has dit "Aquests pactes deixarán amb un pam de nas SC". Si penses això dels solidarnoscos, per què donaves suport a un pacte amb eixa gent? Ha embrutat ERC i ha donat oxígen a Solidarnosc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
3 de febrer de 2011, 18.03 h

#1 És que tens raó al dedicar-me eixa coalició, ja que seria la coalició que tant de bo hi haguera a molts municipis, sense forçar-les, però potenciant-les allà on siga possible: una ERC d'esquerres, representant de les classes populars, sense pijeries ni liberalisme pseudo-convergent, i una CUP madura, no sectària, a prop de les masses i sense ànims marginalistes. I els oportunistes reaCiUpats i solidarnoscos, que piquen pedra sense aprofitar-se de la resta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ramon fletxa St. Cugat
3 de febrer de 2011, 14.22 h

Es un cas específic d'una petita població de 300 habitants. Gens extrapolable a altres indrets. Que ningú vulgui veure-hi res d'especial. Les aliances politiques a nivell general, es discuteixen a altres nivells. No fem comparacions. A banda, cada municipi es un món. Només desitjar que el 22 de maig arreu de Catalunya hagin molts més regidors i alcaldes independentistes dels que hi ha ara, siguin de les sigles que siguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
3 de febrer de 2011, 12.31 h

Espero que no comencem amb la història de "s'han venut! com poden pactar amb aquests?" i no perdin vots cap dels dos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Alt Empordà
3 de febrer de 2011, 11.51 h

Felicitats a ERC i les CUP de Tagamanent...aquesta coalició va dedicada al Jordi-80!!!! ei i no t'emprenyis, es un comentari fet desde el bon rotllo, per desengrasar una miqueta el panorama d'emprenyamenta que hi ha al món independentista!!!
Aquests pactes deixarán amb un pam de nas SC. Molt bé i a seguir demostrant que ERC és i a de ser el pal de paller de l'independentisme a Catalunya.

Salut i independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.