directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Forasters' i 'Bienvenido a Farewell Gutmann' aconsegueixen deu nominacions cadascuna als Premis Gaudí

Prometen brevetat a la Gala d'entrega

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La pel·lícula de Ventura Pons 'Forasters' i 'Bienvenido a Farewell Gutmann' de Xavi Puebla parteixen com a grans favorites dels Premis Gaudí que entrega l'Acadèmia del Cinema Català. En la categoria de Millor pel·lícula en llengua catalana han estat nominades 'El cant dels ocells', 'Forasters', 'My way' i 'Road Spain'. En la categoria de llengua no catalana competiran pel Premi Gaudí 'Bienvenido a Farewell Gutmann', 'No me pidas que te bese porque te besaré', 'Transsiberian' i 'Vicky Crsitina Barcelona'. La gala d'entrega dels guardons serà el pròxim 19 de gener.

Comparteix
   

Els directors nominats són Xavi Puebla per 'Bienvenido a Farewell Gutmann', Albert Serra per 'El Cant dels ocells' , Ventura Pons per 'Forasters' i Sílvia Munt per 'Pretextes'. En l'apartat de millor interpretació masculina principal competiran pel premi Jordi Daudé 'Hazaña', Lluís Soler per 'Bienvenido a Farewell Gutmann', Joan Pera per 'Forasters' i Javier Bardem per 'Vicky Crsitina Barcelona'. Les actrius que han vist recompensats els seus papers protagonistes amb una nominació són Ana Fernández per 'Bienvenido a Farewell Gutmann', Belén fabra per 'Diario de una ninfómana', Ana Lizarán per 'Forasters' i Sílvia Munt per 'Pretextes'.

El president de l'Acadèmia, Joel Joan, ha valorat molt positivament les nominacions quan aquestes s'han fet públiques aquest dimarts al matí en un acte celebrat a la Pedrera. Donen una bona mesura 'de la diversitat i la qualitat del moment que travessa el cinema català', ha assegurat Joan. L'objectiu de l'Acadèmia amb aquests premis és ajudar les pel·lícules guanyadores a tenir més repercussió 'no només dins Catalunya sinó també arreu d'Europa'. El trofeu ha estat esculpit per Montse Ribé, guanyadora d'un Oscar al millor maquillatge per 'El laberinto del fauno', qui a més és la vicepresidenta de l'Acadèmia.

Els Premis gaudí han aparegut arran del naixement del Col·legi de Directors de Catalunya l'any 1984 gràcies a l'empenta de quinze cineastes catalans que van decidir reunir-se al Port de Barcelona per organitzar els 'dinars de Nadal'. Els dinars comptaven amb la participació de representants de tots els estament del gremi i en aquests es feien mencions a les seves diferents tasques realitzades durant aquell any. Dos anys després, l'any 86, va esdevenir una associació.

L'any 2002, aquelles mencions van convertir-se en els Premis Barcelona de Cinema. L'Acadèmia del Cinema Català en fer seus aquests guardons els ha convertit en els Premis Gaudí de Cinema.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.