directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tarragona acull el pessebre més gran d'Europa

Ocupa més de 2.000 metres quadrats

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tarragona acull durant aquest Nadal el pessebre més gran d'Europa i un dels més importants del món, instal·lat al Mercat de Tarragona per l'entitat financera Bancaixa, i en què es fa un recorregut des de la concepció de Jesús fins a la fugida a Egipte de la Verge, Sant Josep i el Nen, en els més de 2.000 metres quadrats que ocupa el pessebre. Aquesta obra monumental, que va acompanyada d'una narració dels primers anys de vida de Jesús, es pot visitar de manera gratuïta cada dia de la setmana. A més de la narració l'exposició inclou també un petit reportatge sobre l'elaboració de l'esmentat pessebre.

Comparteix
   

Els visitants congregats al Mercat de Tarragona han ressaltat el bon treball d'ambientació fet. María Dolores Boronat, una de les assistents a l'exposició, ha destacat la similitud entre els escenaris recreats i el paisatge real d'Israel. "Hi he estat dues vegades i recorda molt la situació del país", ha afirmat.

Alhora, el seu germà també ha posat èmfasi en la multitud de detalls que representa aquest pessebre. Aquest pessebre "és diferent, té interès didàctic per a petits i grans", ha defensat Joan Boronat.

Precisament són els més petits els que, acompanyats de familiars i professors, omplen la sala que dóna cabuda al pessebre. Segons ha explicat Maite Núñez, el pessebre és una preciositat que "deixa els nens amb la boca oberta".

Aquest pessebre reuneix més de 1.200 figures fetes de fang de manera artesanal per artistes de prestigi com José Luis Mayo i José Luis Catalá. La construcció d'aquest pessebre únic ha requerit sis anys de feina, tres d'ells dedicats a documentació i els tres restants per a la construcció material de l'obra. Per a l'elaboració material del pessebre es van utilitzar sis tones d'escaiola, 1.000 quilos d'espart i 300 de pintura.

El projecte de Bancaixa va ser exposat per primera vegada el 1996 a València. Des d'aleshores ha recorregut diferents ciutats d'Espanya com ara Alacant, Madrid, Las Palmas de Gran Canaria i Sevilla.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
30 de desembre de 2008, 20.53 h

Llàstima que la foto no sigui del pessebre, precisament, i llàstima també que l'article no faci cap menció de la XII BIennal del Pessebre Català que és el marc que acull aquest pessebre més altres deu exposicions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.