directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Descobreixen una important vil·la romana en unes excavacions arqueològiques a Sabadell

Els treballs que s'estan fent en aquest jaciment van començar a finals del mes de juliol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els treballs arqueològics que s'estan fent a Sabadell a la zona de Sant Pau de Riu-sec han permès descobrir un assentament d'època romana republicana que els experts situen entre el segle I i II aC i que està format per diverses habitacions i construccions fetes amb murs de pedra i argila. A més, els treballs han deixat a la llum un jaciment de l'època romana imperial (entre el segle I i el III dC) amb murs de pedra i morter i un jaciment d'època altmedieval d'entre els segles IX-X i el XIII-XIV.

Comparteix
   

Els treballs que s'estan fent en aquest jaciment van començar a finals del mes de juliol en l'anomenat Sector 4, corresponent a l'espai que hi ha al davant de l'església i la rectoria de Sant Pau. Aquest sector ja s'havia excavat en l'excavació que s'hi va fer el 2007 i que va permetre identificar una gran quantitat de restes.

Segons han explicat els experts, el jaciment romà sembla que s'estructura a partir d'un llarg mur perimetral fet en el pendent del terreny, configurant una planta rectangular molt allargada. D'aquest mur en surten altres murs transversals que delimiten espais interiors.

Pel que fa al jaciment medieval, està format per una vintena de sitges, una necròpolis i una sagrera associada a l'església romànica de Sant Pau. Aquest espai compta amb unes 200 tombes i sitges que els experts situen entre els segles XI i XIII. També s'han trobat un gran número d'aixovars funeraris amb olles de ceràmica, un tipus d'enterraments que es poden datar al segle XII, una etapa en què l'església de Sant Pau va ser en mans de l'ordre templer.

Cal destacar que la zona està dins del Pla Parcial Urbanístic de Sant Pau de Riu-sec, aprovat a principis del 2007 i que inclou les bases i la planificació per transformar el sector en un gran parc empresarial amb més de 156 hectàrees de sòl industrial i terciari.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.