directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla evoca la figura de Macià com a 'referent' en moments actuals de crisi i dificultats

Ha recordat que el republicà va ser el primer president democràtic de Catalunya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha qualificat el president Francesc Macià com una persona amb una gran capacitat de pacte i d'acord, que va fer possible per exemple l'Estatut de Núria. Per això, ha assegurat que davant l'actual situació de crisi i de negociació amb l'Estat pel finançament és un 'bon moment' per tenir Macià com a 'referent'. Montilla ho ha dit just després de la tradicional ofrena floral a la tomba de l'expresident, que aquest Nadal fa 75 anys que va morir. El president del Govern també ha destacat els ideals i el caràcter pragmàtic de Macià. Per la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, ha recordat la figura de Macià per demanar un finançament just.

Comparteix
   

El president de la Generalitat, José Montilla, ha recordat que Francesc Macià va ser el primer president democràtic de Catalunya i que va contribuir 'més que ningú' a construir els fonaments del catalanisme polític. També ha dit que Macià 'estimava el país' i que, alhora, el país 'l'estimava'. En aquests sentit, ha explicat que Macià va haver de viure una etapa 'difícil', però que en tot moment va mantenir la dignitat de la Generalitat i va ser capaç de mantenir els interessos del país.

Montilla ha fet l'ofrena acompanyat del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i del conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. Han arribat a la tomba de Macià quan passaven pocs minuts de les deu del matí.

Mitja hora abans ho havia fet el president del Parlament, Ernest Benach, que ha assenyalat que els discursos que feia Macià a les Corts espanyoles són perfectament vigents a dia d'avui, ja que demanava 'justícia social i territorial'. En aquest sentit, Benach ha afirmat que si Catalunya no té un finançament 'just i adequat', no hi haurà justícia.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Exvitant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de desembre de 2008, 19.19 h

I a mi que en José Montilla i el PSOE secció NE. em recorden l'Alejandro Lerroux i el seu partido radical!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.