directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un pastisser del Masnou crea torrons de patates fregides, pa amb tomàquet i coca de Llavaneres

'De qualsevol ingredient se'n pot fer un dolç'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Qualsevol ingredient es pot transformar en qualsevol altra cosa. Sota aquesta premissa treballa el pastisser llavanerenc David Bertran, que fa uns mesos ha obert una pastisseria al Masnou. Aquest Nadal al seu aparador s'hi poden trobar torrons tant peculiars com el de pa amb tomàquet o el de coca de Llavaneres. També n'ha fet de cacauets i de postres de músic, entre d'altres, però el que més èxit té entre la seva clientela és el torró de patates fregides. 'Hi ha una resposta molt bona de la gent i en quinze dies s'ha acabat', explica Bertran. Aquest pastisser reconeix que malgrat l'èxit dels torrons d'autor que vol donar a conèixer, són els productes clàssics els que ajuden a vendre els nous.

Comparteix
   

Amb una bona base de crema d'avellanes i un bany de xocolata pel damunt, el pastisser David Bertran ha ideat uns torrons gens convencionals que aquests dies de festes nadalenques estan sent un èxit. Farciments tant peculiars com les patates fregides, els cacauets salats o el pa amb tomàquet són algunes de les combinacions que ha provat.

La seva passió per la xocolata li va valer el guardó de Mestre Xocolater de l'any 2002 i l'any següent, el 2003, també va guanyar la medalla de bronze com a Mestre Artesà Pastisser. Al llarg de la seva trajectòria ha fet creacions inversemblants com el bombó de xarrup de tequila, el de pipes, regalèssia o 'peta-zetas'. També va fer un pastís de cervesa negra.

Ara, l'obertura d'una pastisseria al Masnou ha coincidit amb el Nadal i les seves creacions s'han centrat en el producte estrella de l'època, el torró. Bertran explica que el de patates fregides és el que té més acceptació entre la gent, mentre reconeix que el de pa amb tomàquet se'l pren com una 'provocació' per aquells que vulguin tenir una cosa realment diferent que oferir durant els àpats de Nadal.

D'altra banda, el seu origen llavanerenc, també l'han dut a crear un torró de coca de Llavaneres –crema i pinyons–, això sí, banyat amb xocolata. Enguany, explica el pastisser, serà un torró en fase de proves, però el Nadal vinent es farà un torró de coca de Llavaneres 'seriós'. Bertan es planteja promocionar-lo també al seu poble natal.

Malgrat l'èxit de les seves creacions, David Bertran reconeix que els productes clàssics, com el torró de crema, són els que ajuden després a vendre les novetats. S'ha de continuar apostant per la cuina d'autor, reflexiona, però sense oblidar els clàssics.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Enric fletxa Badalona
27 de febrer de 2010, 10.54 h

Hola professor David!!!
Sóc Enric Sansa quant temps!!!
Ahir vaig anar a veure a la pastisseria Paris a Badalona on jo treballava i estava Paco Fernandez... m´ha explicat cosa teva...que tens una pastiserria obert a Masnou que molt bé!!! M´alegro molt. Jo bé com sempre ara treballo a una fabrica de xocolata i faig bombons, pascua, torrons. M´ho dius la direcció de la teva pastisseria... que un dia puc anar a veure´t. Una abraçada forta
Un salut
ENRIC SANSA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ROGER fletxa EL MASNOU
27 de desembre de 2008, 13.08 h



Tens raó xiquet! doncs que sel's fiqui pel cul i si es torro de banana millor i més gustós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Girona
26 de desembre de 2008, 12.47 h

Aquest paio, que juga a la selecció dels espanyols? Ho dic perqué el coll de la bata porta l'estanquera. Només de veure-ho m'han passat les ganes de menjar els torrons que fa, no fos cas que em tornés com ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.